אנחנו חיים ביחד 10 שנים, באותה דירה שכורה, כל אחד מביא למשק הבית את מה שהוא מרוויח ועם זה חיים. אין לנו ילדים ויש רכב משותף. האם לדעתך יש טעם לערוך הסכם ממון אחרי כל כך הרבה שנים ביחד?
שלום רב ומתנצלת מראש על העיכוב במתן התשובה. פשוט שנת המשפט שלאחר פגרת הקיץ היתה מאוד עמוסה עבור משרדי...
לשאלתך - אתם ידועים בציבור אם תרצו או לא, ועל כן יש לכם זכויות וחובות. ככל שאין רכוש משותף (למעט נניח הרכב, חשבון הבנק המשותף והזכויות במקום העבודה והפנסיה שכל אחד מכם צובר ומחצית ממנו שייכת לבן הזוג, לאורך תקופת החיים המשותפים) אזי לא חייבים לערוך הסכם ממון.
הסכם ממון כאשר רוצים לקבע משהו, להחריג משהו או לתת "שקט" לעתיד לבוא. מנגד, רצוי כי תדעו שיש לכם זכויות וחובות ואם חלילה מי מכם הולך לעולמו או אפילו "רק" נפרד - אזי הפנסיה הינה משותפת (בכפוף לאמור לעיל לגבי תק' השיתוף) ולכן אם תרצו לקבוע אחרת - רצוי הסכם ממון.
כלומר לא תמיד גישתי היא שצריכים לפרנס עורכי דין. מנגד, אם לאחר מכם יש נניח אפשרות שיטענו נגדו ל"הון אנושי" של נכסי קריירה / מוניטין או אם נניח אחד מכם מחזיק חשבון בנק נפרד והוא רוצה לומר כי החשבון שעל שמו רק שלו ולא תהינה טענות לצד השני כי הצד השני יכול לומר שחלק מהכסף נצבר במהלך החיים המשותפים ואחרי זה "לך תוכיח שאין לך אחות", או נניח אם יש למי מכם חובות או נניח שאחד מכם מרוויח יותר ויש חשש שהצד החלש בעת פירוד יאמר שהוא רוצה תקופה מסויימת שימשיכו ויתמכו בו, וכן הלאה. כלומר, יש מצבים שגם אם אין רכוש אך יש דברים אחרים להגן עליהם - עושים הסכם ממון. לעיתים מחליטים רק הסכם חיים משותפים שאומר את דבר הזוגיות כדי להקל בעתיד על קבלת זכויות זה מזו, וכן הלאה.
שורה תחתונה - בפורום כזה או אחר קשה לענות מבלי לשמוע אותך ואת בת הזוג ולקבל החלטה משותפת מה נכון. אולי פגישת ייעוץ תעשה עבורכם את העבודה...
חיה לזר נוטקין - משרד עו"ד * גישור * נוטריון
פארק המדע - רחובות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר