שלום, אני גרה עם בן זוגי (לא נשואים וללא ילדים) כשנתיים בדירה שקיבלתי בירושה ושייכת לי ולאחותי (50-50) בן זוגי ואני משלמים לאחותי כסף מידי חודש על החלק שלה בדירה (מעין שכירות על החלק שלה בדירה) אנחנו מנהלים משק בית משותף האם במידה ואנחנו נפרדים הוא יכול לדרוש זכויות בדירה? האם אני יכולה להחתים אותו עכשיו (כלומר למרות שהוא כבר גר בדירה כשנתיים) על הסכם ממון שאומר שאין לו שום זכויות על הדירה?
1. אני יכולה לקום בבוקר ולהחליט שאני תובעת את בנימין נתניהו. זו מדינה דמוקרטית ולכן התשובה לשאלתך אם בן זוגך יוכל לתבוע - ברור. כי אין שומר סף להגשת תביעה, שטותית ככל שתהיה, מלבד תשלום אגרה לבית המשפט
2. מנגד וכל למנוע מצב של תביעות עתידיות וחוסר וודאות נכון יהיה לערוך הסכם ממון או לכל הפחות הסכם שכירות. ברור שאם הוא משלם שכירות ומתגורר תחת חוזה שכירות, כאשר הוא מסתיים או לפי הניסוח שתתאימו לסיטואציה (עם מתן הודעה מוקדמת של כך וכל ימים, תמיד ניתן לסיים את ההסכם) - הוא יידרש לפנות.
חשוב לומר, כי בעיני יש יתרון להסכם ממון, שכן בתקופה זו יכולות לעלות לו טענות של זכויות שהוא צובר יחד איתך, ולא רק בדירה. נניח זכויות פנסיה, זוכיות סוציאליות במקום העבודה וכן הלאה.
תאמיני לי שאני מתפרנסת מתיקים דומים, וחבל. דברים היו יכולים להימנע אם רק אנשים היו מייעצים בזמן.
חיה לזר נוטקין - משרד עו"ד * נוטריון * גישור
פארק המדע - רחובות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר