שלום, אני נמצאת עם בן זוג כשנה , לאחרונה עברתי לגור בדירתו והוא מעוניין שנחתום על הסכם חיים משותפים כדי להגן על הרכוש של כל אחד מאיתנו. מקובל עלי העניין וחשוב מאוד, העניין - שווי דירתו כ-2 מליון ₪ לערך ורכושי מסתכם ברכב ששוויו כ30 אלף ₪ . האם המימון של ההסכם הגיוני שיתחלק שווה בשווה ? נראה לי הגיוני שכל אחד ישלם את החלק היחסי לפי שווי נכסיו, האם נתקלת בסוגיה כזו ? איך לנהוג ?
ישנם מס' אפשרויות לערוך הסכם ממון. האחת שבן הזוג יערוך ויעביר לעיונך ואז את מעבירה אותו לעו"ד מטעמך ונותנים הערות ומשם מתקדמים.
אפשרות שנייה, אותו הדבר רק שהוא זה שנותן הערות ואת או מי מטעמך מנסח.
אפשרות שלישית ששניכם פונים לעו"ד על מנת שינסח זאת עבורך. במקרים כאלה גם נהוג לבחון ולערער (ולהרהר) בדברים כי בסה"כ היום אתם עוד בראשית הקשר אך ההסכם עלול להמשיך עוד שנים רבות ככל שתמשיכו הלאה בקשר. משכך, לא פעם גם פה נכנס עו"ד נוסף.
בכל מקרה צריכים להבין כי עלות של הסכם ממון אינה כה גבוהה. בין אם מאשרים אצל נוטריון (עו"ד שהוא נוטריון) ובין אם בבימ"ש. לא ברור לי כיצד אתם מתווכחים דווקא על עניין העלויות כאשר הצעד הזה מגיע ממנו ולא ממך ועוד לפני שאתם מנהלים מו"מ לגבי הדברים האחרים שעוד יעלו בהסכם הממון...
נ.ב: מה שתסכימו - זה מה שיהיה אצלכם. לגבי הנוהג - מי שמעוניין - משלם וכך גם מי ש"אמיד" יותר - משלם :-)
חיה לזר נוטקין, עו"ד * מגשרת * נוטריון
פארק המדע - רחובות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר