היינו אלמן ואלמנה שהכירו ולאחר שנתיים החליטו לגור תחת קורת גג של הגבר האישה שקנתה בתקופה זו דירה חדשה לעצמה, ולא רצתה להשכירה החליטה לתת לנכדתה לגור בה ללא תשלום. לפני חצי שנה בוויכוח שפרץ בן האישה לביתה (אם נכדתה ) הטיחה ביתה בפניה דברים קשים שפגעו קשה באישה על פגיעה זו כתבה האישה את המזכר הבא : ז. אני מאוד כועסת, לפני כל האנשים להעמיד אותי באור כזה שלילי זה לא פיר... שנתיים אני משלמת את שכר הלימוד של ביתך , ושנתיים היא גרה בדירתי בלי לשלם שכר דירה ,אז זה הולך ברגל " בנסיבות אלה התאפשר לאישה לגור בדירת הגבר במשך 3 שנים מבלי לשלם לו שכ"ד שאלתי איפה היא אם האלמן והאלמנה bprsho vhuo (מסיבה כל שהיא ) האם ניתן יהיה לתבוע מהאישה תשלום שכ"ד יחסי על תקופת מגוריה המשותפים ? שהרי כתוצאה ממגוריה ללא תשלום התאפשר לה להעניק לנכדתה אותה הטבה של מגורים ללא תשלום .
דרישה לקבל שכר דירה יכולה להתעורר בכל רגע ועד 7 שנים אחורה כי זה מ שחוק ההתיישנות אומר במקרה זה. יחד עם זאת לא ברור אם בית המשפט יתרשם כי ביקשת / דרשת בזמן אמת מבת זוגתך, אותה אלמנה, לשלם שכירות. היה ולא דרשת ניתן יהיה לזקוף זאת לחובתך ולהגיע למסקנה כי התכוונת לתת לה מתנה = מגורים חינם.
על פניו, לא מכירה הרי עו״ד שהיו מנהלים את התיק מהצד שלך, וולא בגלל מצפון אלא בגלל בעיות משפטיות שעולות מהמקרה, ודי לחכימא ברמיזא בעניין זה.
בהצלחה
חיה לזר נוטקין - משרד עו״ד, נוטריון, גישור
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר