שלום, העו"ז אצל חמותי עברה ניתוח אלקטיבי של תיקון קדמי ואחורי וגינלי (אך מציגה זאת ככריתת רחם). לאחר חופשת מחלה שקיבלה כחוק, היא מעוניינת לחזור לאוקראינה אם ניתן לה את הפיצויים, אנחנו טענו שאם היא רוצה לעזוב, כמובן שאיננו יכולים לעצור בעדה אבל אין לנו חבות לתשלום פיצויים, בינתיים היא טוענת שהיא מוגבלת, אינה מבצעת את תפקידה על הצד הטוב ביותר ועובדת בסוג של "שביתה איטלקית". מה החבות שלנו במקרה זה וכיצד לדעתך עלינו לנהוג?
6. התפטר עובד לרגל מצב בריאותו הוא או של בן-משפחתו, ולאור המימצאים הרפואיים, תנאי העבודה ושאר נסיבות הענין היתה סיבה מספקת להתפטרות – רואים לענין פיצויי פיטורים את התפטרותו כפיטורים.
זוהי לשון סעיף 6 לחוק פיצויי פיטורים
הפיתרון האופטימאלי למצבכם הוא לפנות לחב' שירותי הסיעוד, לוודא שהיא משתתפת בתשלום פיצויי הפטורים לפי חלקה היחסי בשכר העובדת, ומה התנאים שהיא מעמידה לכך במצב הנתון, ובתאום בין העובדת-חב' שרותי הסיעוד - המשפחה, להפנות העובדת לרופא תעסוקתי, ייתכן שאפשר בנסיבות להסתפק גם ברופא משפחה (אני לא מתיימר לתת ייעוץ רפואי), ולפי חוות-הדעת של הרופא, אם זו תקבע שהעובדת אינה יכולה להמשיך בעבודתה, לשחרר אותה לדרכה עם פיצויי פיטורים, תוך שחב' שירותי הסיעוד משתתפת במימונם לפי חלקה.
בכל מקרה - הדבר האחרון שחמותך זקוקה לו זה מטפלת סיעודית שעושה שביתה איטלקית וכל מה שמעניין אותה זה רק פיצויי הפיטורים
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד טל פרושן
053-9428902
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום ביכולתך להביא את זוגתך ארצה למגורים איתך כאן אף ללא נישואין. ההליך מכונה הליך חיים משותפים ומיועד לזוגות ידועים בציבור או חד-מיניים. מומלץ להיעזר בעורך דין לביצוע ההליך שכן אינו פשוט ובמיוחד ב...
המשך תשובה