שלום, סבתי נפטרה לאחר שטופלה ע"י עובדת זרה במשך 21 שנה. חברת הכוח הראשונה דרכה עבדה במהלך השנים 1992-2006 טוענת כי הם לא צריכים להשתתף בפיצויים כיון שאז לא היה קיים חוק פיצויים (האם זה נכון או שהם מנסים להתחמק מאחריות?). ואם אכן כך הדבר האם זה אומר שגם אנו לא צריכים לשלם פיצויים על שנים אלו?
קודם כל - המנוחה (כלומר - העיזבון שלה) חייבת פיצויים עבור 21 שנות עבודה. זה החוק (חוק פיצויי פיטורים), והוא קיים מאז 1963.
לגבי מה ש"חברת הכח הראשונה" אמרת, ובהנחה שהכוונה במכתבך לחב' שירותי סיעוד ראשונה שהציבה אצלכם את העובדת: חוק פיצויי פיטורי פיטורים היה כאמור קיים זמן רב לפני תחילת עבודת העובדת אצל המנוחה, ואין בו התייחסות למי חייב מה בתבניות העסקה כמו זו המדוברת כאן.
אני מניח שכוונת חב' שירותי הסיעוד הראשונה הייתה לומר, שב- 2006 לא היה קיים הנוהל של המוסד לביטוח לאומי, המחייב חב' שירותי סיעוד לשלם חלק מפיצויי הפיטורים לפי חלקן בהעסקת המטפלת הזרה, כיחס שבין מס' שעות הגמלה החודשיות המשולמות ע"י חב' שירותי הסיעוד לבין משרה מלאה (186).
אם זאת הכוונה, הרי שלמיטב ידיעתי יש בזה משהו. יכול להיות שיש כאן ויכוח משפטי - האם חב' שירותי הסיעוד המאוחרת צריכה לשלם פיצויים בגין התקופה של חב' שירותי הסיעוד הראשונה. זו שאלה לא פשוטה, והוויכוח עליה לא פוטר את העיזבון בינתיים מתשלום מלוא פיצויי הפיטורים (21 כפול 4,300)
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד טל פרושן
053-9428902
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, אם ההורים הם אזרחי המדינה שיצאו ורוצים לחזור הם לא זקוקים לכל אשרה כדי להיכנס. עליהם לרשום עליהם את הילדים וכך גם הילדים יהפכו אזרחים ישראלים. ניתן לפנות לשגרירות ישראל שם לרישום הילדים, ו...
המשך תשובה