האם עובד בעל אשרה לפי 2 (א) 5 שהגיע עם הזמנה להתייצב ב"מרכז השהייה למסתננים בחולות שבקציעות" - זכאי לתשלום פיצויים כאשר אני מבקש שימשיך לעבוד , ובהזמנה עצמה שהציג בפני רשום שהוא לא רשאי ממועד מסוים לעבוד בתחומי ישראל והוא מבקש לעזוב? תודה רבה
זו שאלה מצוית, שהתשובה עליה לא ממש ברורה וחד-משמעית.
בפסיקת בתי הדין האזוריים לעבודה השתרשה נורמה (לגבי תאילנדים), שכאשר פוקע תוקף האשרה ובשל כך מסתיימים יחסי עובד-מעביד, יש לשלם פיצויים.
ממחקר שעשיתי לאחרונה לצורך מאמר שיפורסם בקרוב - ניתן לטעון כנגד הנורמה הזאת טענות טובות, והיא לא ממש מבוססת בפסיקה של בית הדין הארצי.
בעבר - פלסתינאים שעבודתם בישראל הסתיימה כתוצאה מסגר בטחוני - לא הוכרו כזכאים לפיצויי פיטורים (במקרים בהם המעביד לא היה יכול לעשות דבר כדי "לעקוף" את הסגר. אז - מה ההבדל בין פלסתינאים ל"מסתננים".
כך, שאם יבוא תיק כזה לדיון עקרוני, מההתחלה עד הסוף, בלי פשרות בדרך, קשה לצפות מה תהיה התוצאה הסופית.
דבר אחד בטוח - לאף "מסתנן" אין את אורך הנשימה והאמצעים לנהל מאבק משפטי כאמור. זמו הנו משאב שאינו מצוי בידיהם, ומצוי בידי מעבידיהם הישראליים, מה שמוביל לאי-שיוויון ברור בכוחות של המתדיינים משני עברי המתרס, ולנכונות של "מסתננים" לפשרות מרחיקות לכת, שלא לומר - משפילות, לא אחת, על מה שנראה כמו זכויות ברורות ובלתי ניתנות לויתור שלהם. .קל וחומר - זכויות שאינן כ"כ ברורות, כאמור.
בסופו של דבר - הגורמים המכריעים בתיקים אלו הם הרצון הטוב והמטען הערכי שהמעביד מביא אתו לדיון, מזה, והיעדר הזמן ברשות העובד, מזה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד טל פרושן
053-9428902
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום דקלה, אתם יכולים לעשות בדיוק את זה. ניתן להגיש בקשה להסדרת מעמדו של זוגך, ללא נישואין. ההליך מכונה לרוב `חיים משותפים` והוא מבוסס על מגורים משותפים של בני-זוג. זה הליך הדרגתי להסדרת המעמד, כא...
המשך תשובה