שלום,רציתי לשאול האם שמעסיקים עובד זר קיימת חובה לתת לו דמי כיס שבועיים בסך 100 ש"ח בכל סוף שבוע ואם כן,איפה קיימת הוראה כזו בחוק?
לא קיימת שום הוראה כזאת בשום חוק.
אם הכוונה ל- "דמי כיס" (allowenceׂ) שהלשכות הפרטיות מנחות את המעסיקים הסיעודיים לשלם - הרי שמדובר בנוהג מושרש היטב בענף העיסוק בו מדובר, ויש לו יתרונות:
כשבאים לעשות התחשבנות, למשל - אם שולם שכר מינימום, אז אותם סכומים ששולמו מידי שבוע כ"דמי כיס", נחשבים ל"שכר עבודה" לכל דבר ועניין. התייחסות בתי הדין לעבודה אל סכומים אלה היא כאל "מקדמות שכר". באופן זה - אם נניח משולם מדי חודש שכר בסך 3,600 ש"ח, ובנוסף - משולמים אותם "דמי כיס" בסך 100 ש"ח בשבוע, התייחסות בית הדין לעבודה במסגרת התחשבנות בגין שכר מינימום תהיה - שלעובד כזה שולם בעצם שכר בסך 4,000 (מה שלא מותיר שום הפרש לשכר מינימום, בהתחשב בסכומים שניתן לנכות מהשכר)
יש לציין, שהתייחסות בתי הדין לעבודה אל אותם "דמי כיס" היא די "חד-סיטרית" לטובת המעבידים: מצד אחד - רואים בהם "מקדמות שכר" וחלק מהשכר לכל דבר ועניין (למרות שניתן להתווכח ולטעון שמדובר ב"תוספת" לשכר - החזר הוצאות נסיעה ואש"ל ביום המנוחה השבועי, למשל. מה שלא מותיר מקום לקביעה שמדובר ב"שכר"), ומצד שני - לא רואים באותם "דמי כיס" חלק מהשכר הקובע לפיצויי פיטורים, או חלק מהשכר הקובע לחישוב ה- 50% המגיעים על עבודה במנוחה השבועית.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד טל פרושן
053-9428902
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, ככל שהוא לא יסיים את הליך הסדרת המעמד איתך, הוא יוכל לפנות ולהגיש בקשה למעמד על רקע הומניטרי לאור התערות בישראל והילד/ים המשותפ/ים. לא אוכל להעריך את סיכוייו מבלי לקבל פרטים נוספים על המקרה....
המשך תשובה