לאימי יש מטפלת במשך 3 שנים, המטפלת מעוניינת לפרוש לצורך קבלת הארכת שהות אצל מטופל אחר, להערכתה הטיפול באימי יסתיים תוך שנה שנתיים ואז לא תוכל לקבל הארכת שהות, היא מעוניינת להישאר עוד 4 שנים, לכן מתכוונת להתפטר ולעבור למטופל אחר, וכך לבקש הארכה לעוד 4 שנים. האם יש אפשרות לקבל הארכה לעוד 3 שנים כשהיא עדיין מטפלת באימי? תודה בני
חייב לציין שזו אחת השאלות היותר מעניינות שראיתי כאן:
חוק הכניסה לישראל מתנה הארכת אשרה לעובד זר סיעודי, מעבר ל- 5.25 שנים, אם עבד אצל המטופל המסוים שעבור הטיפול בו מתבקשת ההארכה בשה האחרונה ב- 5.25 שנים.
עם זאת - חוק הכניסה לישראל קובע כי שר הפנים מוסמך להאריך אשרה מטעמים הומניטריים מיוחדים, גם אם התנאי האמור לא מתקיים. כלומר - העובדת לא עבדה בשנה האחרונה מבין ה- 5.25.
כך שלכאורה - משתמע מלשון החוק שיש פתח לבקש לקבל הארכה בסיטואציה שאתה מדברים עליה. אבל מצד שני - התנאי הזה של שנה אחרונה מבין ה- 5.25 בא בדיוק כדי למנוע את ה"מסחרה" הזאת מצד העובדת (אותה תיארת בשאלתך).
כך שלצערי, אינני יודע מה לייעץ לך. לדעתי - בקשה, כבר היום, טרם נכנסה העובדת לשנה האחרונה מבין ה- 5.25, לקבל ממשרד הפנים איזושהי עמדה עקרונית, שיסכים לבקשה להאריך את האשרה מעבר ל- 5.25 שנים, חסרת סיכוי.
יותר מכל - אתם תלויים בעובדת - בנכונות שלה להמתין עם הבקשה להארכת אשרה מעבר ל- 5 שנים, כשתיכנס לשנה האחרונה מבין ה- 5.25., ולהסתמך על זה שהבקשה תתקבל. ונראה שאין נכונות כזאת, מצד העובדת, ואפשר להבין.
והעובדת מצדה תלויה בלשכה הפרטית ובחב' שירותי הסיעוד, שלהם יש אינטרסים שונים לחלוטין מאלה של העובדת. למעשה - הפוכים ("לייבא" כמה שיותר עובדי סיעוד זרים בכמה שפחות זמן) ל"מסחרה" שהיא מבקשת לעשות כאן.
בכל מקרה, אם לדבריך העובדת סבורה שתוך שנה שנתיים הטיפול באמך מסתיים, אז לצורך טיפול במי בדיוק היא סבורה שתקבל הארכת אשרה של 3 שנים ? דבר כזה אפשרי, בכל מקרה, רק עבור המטופל שבשירות המטפל שמבקש את הארכת האשרה עובד בשירותו במועד הבקשה.
מוצע שתפנו את השאלה ללשכה הפרטית, לקבל חוות-דעתה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד טל פרושן
053-9428902
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, ניתן להזמין אותו מחו"ל ולהתחיל כך את ההליך או שהוא נכנס תחילה ארצה כתייר, ואז מוגשת הבקשה כששניכם יחד בארץ. לכל אחת מהדרכים יתרונות וחסרונות, וזה גם תלוי כמה היה בארץ בעבר ובאיזו עיר את גר...
המשך תשובה