שלום לעורך הדין יוגב. לאמא שלי מטפלת זרה מתאילנד. היא התחילה לעבוד לא מזמן והיא עובדת שישה ימים בשבוע, כאשר יום שבת הוא היום החופשי. היא מעוניינת לעבוד בימי שבת ולקחת יום חופשי ביום ראשון. השאלה כיצד אנו אמורים לשלם לה על זה? כרגיל כיום שבת? או כיום חופש רגיל במהלך שבוע? האם היא תקבל תוספת שכר על עבודה בשבת?
יום מנוחה שבועית של עובד זר (או של עובד ישראלי שאינו יהודי) הוא יום שבת, או ראשון, או שישי, לפי המקובל עליו כיום המנוחה השבועית שלו.
אם העובד עבד ביום המנוחה השבועית שלו, גם כאן - אין הבדל בינו לבין עובד ישראלי, והוא יהיה זכאי ל- 150% השכר מהשעה הראשונה. עבור השעה ה- 9 וה- 10 - זכאי העובד ל- 175%, ועבור השעה ה- 11 ואילך - 200%. אם העובד עבד ביום המנוחה השבועית שלו "עבודת לילה" (עבודה ששעתיים מתוכה לפחות הן בין 22:00 ל- 06:00), הספירה של ה- 175% וה- 200% תתחיל מהשעה השמינית (ולא התשיעית כמו ביום עבודה במנוחה השבועית "רגיל", שאינו עבודת לילה).
על-פי פסיקת בתי הדין לעבודה - גם עובד זר סיעודי (שלפי בג"צ גלוטן אינו זכאי לתמורת שעות נוספות) זכאי ל- 150% בגין עבודה במנוחה השבועית. אולם רק ל- 8 שעות (כלומר - אין זכאות ל- 175% ו- 200%).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד טל פרושן
053-9428902
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, ישנם תנאים בהם מגבלת ה- 8 שנים הופכת להיות 13 שנים, זאת בפנייה לוועדה ההומניטרית לענייני סיעוד. התנאים קשורים למצבו של המטופל העתידי עליו יבקש העובד הזר אשרה, כשעל המטופל לעמוד בהגדרה של `מ...
המשך תשובה