שלום,סבתי מעסיקה עובדת זרה בשנתיים האחרונות. לפני כשבועיים הודיעה לנו העובדת כי היא מעוניינת לעזוב את העבודה ואנו הסכמנו. לאחר שקיבלה תשלום עבור דמי הבראה, ימי חופשה וחגים שהיו מגיעים לה מכיוון שבדיוק סיימה שנתיים של עבודה, הודיעה לנו חברת ההשמה כי אנו גם צריכים לשלם לה פיצויים למרות שהיא התפטרה. חשוב לציין כי לא חלה כל הרעה בתנאי העבודה של העובדת, והיא מעוניינת לעזוב אך ורק מכיוון שהיא רוצה להרוויח יותר כסף. אשמח לתשובתך, האם מגיעים לה איזה שהם פיצויים למרות שהיא התפטרה?
לפי העובדות שמסרת, העובדת אינה זכאית לפיצויי פיטורים. העובדת זכאית לחלק פיצויי הפיטורים שלפי צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף (1/08), ומדובר ב- 5% מהשכר ב- 2013, 4.16% ב- 2012 ו- 3.33% ב- 2011. אבל לפיצויי פיטורים, מה שנקרא - סטטוטוריים (100% פיצויים לעובד שפוטר או התפטר בדין מפוטר) היא אינה זכאית (ובמלים אחרות - את הדרישה שנדרשה אפשר לדחות, ולגבי הדרישה שטרם נדרשה - אפשר לחכות).
אני לא ממש הבנתי למה הכוונה ב"חב' ההשמה". האם הכוונה ל"לשכה פרטית" ? אם כן - שיגידו מה שהם רוצים. אם הכוונה לתאגיד שירותי סיעוד (אם היה בענייננו תאגיד כזה, ששילם כל חודש משכורת ונתן תלוש לעובדת, לפי, נניח - 110 שעות סיעוד בחודש) - התשובה צריכה להיות, שאם כבר מישהו כאן חייב באמת בפיצויי פיטורים, זה דווקא חב' שירותי הסיעוד, לפי החל היחסי של ההעסקה על-ידה ממשרה מלאה (= ממוצע שעות העבודה החודשיות המשולמות על-ידה לחלק ל- 186)
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד טל פרושן
053-9428902
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, אם הכוונה היא להביא את הילדה ארצה לתקופה ארוכה אז לצערנו זה לא אפשרי. אם הכוונה היא להביאה לביקור קצר, יהיה על העובדת להסביר מדוע היא אינה נוסעת אליה למדינת המוצא, שרק אז וכנראה בהפקדת ערבו...
המשך תשובה