קיום חוזה. עד כמה חוזה(בניה)פאושלי בין מזמין וקבלן מחייב את שני הצדדים וכמו כן עד כמה מחייב את המומחה שבית המשפט מינה להתיחס לסעיפי החוזה בחוו"ד שעליו להגיש. שנית האם ביה"מ. יכול לקבל את חוות דעתו של המומחה כשבחוות דעתוהמומחהמתאלם מסעיפי החוזה ולא מתחשב בכלל בהם, סעיפים ברורים וחד משמעתיים, לאומת זה קיבל דרישות של הקבלן, בלי שום מסמכים תומכים ומאושרים וחתומים ע"י המזמין בהתאם לסעיפי החוזה. האם יש אפשרות לבטל את חוו"ד בהיותה חד צדדית והאם יש תקדים על ביטול כזה. אני מודה לכם מראש, בן ציון
שלום רב,
מהאמור אני מבין שמדובר בלהיכים משפטיים המתקיים בעניינך. מקבץ השאלות מורכב וקשה להשיב מבלי לראות את החומר לעומקו.
יחד עם זאת, אנסה השיב לחלק מן הדברים.
חוזה מחייב שני צדדים ואין בכך כל מידתיות הוא מחייב באופן מלא את שני הצדדים.
כאשר בית המפשט ממנה מומחה, מדובר במומחה מטעם בית המשפט וככול שחוות דעתו אינו נוחה למי מהצדדים תמיד ניתן להפנות אליו שאלות ואף לחקור את המומחה בדיונים בבית משפט.
החקירה והשאלות הינן כלי להבהרת עובדות וסוגיות בתחום מומחיותו של המומחה.
לגבי ביטול חוות הדעת - השאלה לא בורורה משניתנה חוות דעת היא ניתנה ולא ניתן לבטל אותה אלא אם המומחה חוזר בו אולם, בית המשפט יכול שלא לקבל את חוות הדעת מטעמים שירשמו.
זאת ועוד יש באפשרות כל אחד מהצדדים להביא חוות דעת נגדית הסותרת את חוות הדעת שניתנה ושוב גם בענין זה בית המשפט יחליט איזה חוות דעת הוא מקבל בד"כ "כ ימונה מומחה נוסף.
בברכה,
אבי א. ששו, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אבי ששו
053-6130150
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נתנאל שלום, בצר לי לא אוכל לסייע כאן ואני מציע לפנות לסיוע משפטי זה דורש התערבות יותר מעמיקה בברכה, אבי א. ששו, עו"ד...
המשך תשובה