ברשותי דירה, ואני רוצה למכור אותה ולקנות דירה יקרה יותר מקבלן. ההפרש בין הדירות עומד על כ-350,000 ש"ח. בנוסף, יש לי יתרת משכנתא של כ-100,000 ש"ח על הדירה הנוכחית. בפגישה עם הקבלן, נאמר לי כי במעמד חתימת החוזה עלי לשלם לקבלן כ-450,000 ש"ח, שאותם תכננתי לקחת כמשכנתא על חשבון הדירה החדשה, וכאשר אמכור את הדירה הנוכחית, אשלם לקבלן את יתרת הסכום עבור הדירה. הקבלן אמר שלא ייתן לקחת משכנתא על הדירה החדשה עד למעמד מסירת מפתח, וכי עלי לעשות את הדברים בשלבים הבאים: 1. עלי לקחת את המשכנתא עבור התשלום הראשון על חשבון דירתי הנוכחית. 2., כשאמכור את הדירה, אחזיר את המשכנתא, ואעביר אליו את הסכום העודף. 3. במועד התשלום האחרון, אני אוכל לקחת משכנתא על הדירה החדשה ובכך לשלם לו את יתרת הסכום. קצת לא נראה לי שתהליך טריוויאלי שכזה מצריך לקיחת משכנתא פעמיים, ונראה לי שהוא קצת מנסה לעבוד עלי. האם הוא צודק במה שאמר, או שיש דרך אחרת? בתודה מראש, חן
חן שלום,
ככלל, חברה לא תסכים לחתום על מסמכי משכנתא בקשר עם הדירה הנרכשת אלא לאחר שנחתם הסכם המכר ושולם סך הנע בין 15% - 20% מהתמורה.
יתרה מזו, רוב הבנקים למשכנתאות אינם מסכימים להעמיד כספי הלוואה לרשות הלווה אלא אם מדובר על תשלום אחרון ע"ח התמורה. דהיינו, הבנק מבקש לראות כי תחילה שילם הקונה מהונו העצמי ורק בסוף מכספי ההלוואה.
לאור האמור לעיל, הצעתו של הקבלן אינה משוללת יסוד.
במידה וכספי התשלום הראשון אינם זמינים, יש באפשרותך לפנות לקבלת הלוואה כנגדה תמשכני את הדירה הראשונה. בהמשך, ולאחר מכירת הדירה הראשונה, ובהנחה שמדובר על תשלום אחרון או לפני אחרון, תוכלו לבקש לגרור את המשכנתא הקיימת לדירה החדשה (אין צורך לקחת משכנתא נוספת).
בברכה,
ליאנה ידגרוב, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אבי ששו
053-6130150
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ההצמדה ממשכירה ככול והייתה רוצה לעצור את ההצמדה היה עליך לשלם לחשבון הלווי ולקבל ערבות בנקאית כנגד התשלום....
המשך תשובה