שלום לעורך הדין, אני ואשתי התחתנו בקפריסין בחודש ינואר האחרון. אשתי אוקראינית, לא יהודייה, הלכנו למשרד הפנים עם התעודת נישואים והכל, אמרו לנו אין בעיה תוך חצי שנה יהיה לה מעמד, צריך רק לברר את כנות הקשר. אחרי שישה חודשים התקשרתי למשרד אמרו להגיע, הגענו, ראיינו אותנו בנפרד ואמרו שיתקשרו. אחרי עוד כמה חודשים הלכנו שוב, עכשיו הפקידה אומרת לי שיש בעיות וצריך לחכות ולבוא שוב עוד חודש. אשתי לא יכולה לצאת מהבית כי אין לה בכלל מעמד והיא מפחדת. מה אפשר לעשות? למה מטרטרים אותנו ככה? לא מספיק שאנחנו נשואים ואני יהודי שנולד בארץ?
אסי שלום,
נישואין לאזרח ישראלי אינם מקנים אוטומטית מעמד בישראל הזוג הזר. הסדרת המעמד לבן/בת זוג שאינו אזרח ישראלי מתבצעת בהליך מדורג, אשר נמשך כ-5 שנים.
בקליפת אגוז, כעבור כחצי שנה ממועד הגשת הבקשה צפויה אשתך לקבל אשרת עבודה מסוג ב/1, וכעבור 6 חודשים נוספים צפויה לקבל אשרה של תושב זמני מסוג א/5, המוארכת אחת לשנה. בתום 4 שנים, ניתנת אזרחות ישראלית.
כאמור, ההליך אינו קצר ולעיתים עלול להיות אף מייאש. משרד הפנים בוחן, בין היתר, את כנות הקשר בין בני הזוג ואי הוכחתו עלול להביא לדחיית הבקשה.
לא ברור לי מדוע לא הוארכה אשרת השהייה של אשתך. מכל מקום, שהייה בישראל ללא אשרה בתוקף אינה רצויה.
אני ממליץ כי תשוב ותפנה למשרד הפנים בנדון. ככל שפנייתך לא תזכה להתייחסות מספקת תוכל להגיש ערר ובמידת הצורך לעתור לבית המשפט לעניינים מנהליים.
אני מציע כי תקבל ייעוץ פרטני מעורך דין הבקיא בתחום.
בברכה,
מיכאל רייכלסון, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר