בעלי ואבי בני אינו יהודי ואינו ישראלי. אנחנו נמצאים בהליך מדורג להבאתו לארץ, שמתעכב מסיבות ביורוקרטיות ואחרות. מצבי המשפחתי בתעודת הזהות הוא "בבירור". כלל לא ברור אם ייתנו לו להיכנס לארץ ומתי. במשרד הפנים לא הסכימו (אמרו שאי אפשר) לרשום את בעלי כאבי בני, למרות שהיו 40 שבועות בין הנישואין לבין הלידה, ויש בידי תעודת נישואין עם חותמת אפוסטיל. מן הסתם גם לא הסכימו לתת לילד את שם המשפחה של אביו, דבר החשוב מאוד לבעלי, מאחר שהוא בן יחיד. מנהלת המחוז אמרה משהו על "צו בית משפט". מה אני צריכה לעשות כדי לרשום את בעלי כאביו החוקי של בני? (בטופס הצהרת האבהות ראיתי שצריך מס. ת.ז. ישראלי. האם אפשר ללכת ביחד לקונסוליה במקום מגוריו גם אם אין לו ת.ז. ישראלית?) תודה!
שלום רב,
ראשית, הסטטוס "בבירור" ניתן בכל מקרה בו אזרח ישראלי נישא לאזרח זר, רישום זה עומד בעינו למשך 6 חודשים ולאחר מכן על משרד הפנים לתקן את הרישום ל"נשוי"/"נשואה".
לשאלתך, כדי שמשרד הפנים ירשום את הבן הקטין כבנו של בעלך, עליכם להגיש תביעה להכרת אבהות (בסיום ההליך ניתן יהיה להחליף את שם המשפחה של הילד).
לצורך כך ובהתחשב בעובדה כי הבעל אינו נמצא בישראל, אני ממליץ כי תפני לעורך דין המתמחה בדיני משפחה.
בהצלחה,
מיכאל רייכלסון, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר