שלום. נתתי לאחי שיק פקדון של אשתי ריק חתום עם תאריך 1.4.17 והיה צריך להחזיר אותו וטען שהושמד ואחי שינה את התאריך וזייף חתימה של אשתי וכעת הפקיד אותו על סכום עצום וכמובן שהבנק החזיר על אכ"מ מה עלי לעשות?? האם לומר לאשתי שתתלונן בכדי שהאכמ ירד??
בהקשר לשאלתך יש ראשית להתייחס לזיוף החתימה על השיק:
סעיף 23(א) לפקודת השטרות [נוסח חדש] קובע:
"חתימה על שטר שהיא מזוייפת או שומה שלא בהרשאת האדם שהחתימה נחזית כשלו, אין כוחה יפה כלשהו, ואין רוכשים על ידיה או על פיה כל זכות להחזיק בשטר או להפטיר ממנו או לאכוף פרעונו על כל צד שהוא, אלא אם האדם שכנגדו באים להחזיק את השטר או שעליו באים לאכוף פרעונו מנוע מלטעון טענת זיוף או היעדר הרשאה, והכל בכפוף להוראות פקודה זו".
כפי שעולה מהאמור לעיל וממספר רב של פסקי דין שעסקו בנושא הרי שנטל השכנוע לאמיתות החתימה, במקרה שכזה, מוטל על אוחז הצ'ק.
מעבר לכך נטען על ידך כי השיק "לכאורה" הושמד ובהקשר לכך הרי שעצם משיכתו גם ללא זיוף כלשהו מהווה עבירה פלילית עצמאית.(מעבר לעבירת זיוף החתימה על השיק[לצד שינוי התאריך] שגם היא עבירה פלילית).
הנני מציע לך ליצור קשר עם הבנק ולתאר בפניו את השתלשלות העניינים המלאה, בנוסף להגשת תלונה במשטרה על העבירות שבוצעו כנגדך.
מיותר לציין כי הגשת תלונה במשטרה טרם יצירת קשר עם הבנק יכולה לסייע בביסוס טענתך מול הבנדק.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר