שלום, לפני כ3 חודשים הייתי מעורב בתאונת דרכים ביני לבין צד ג'. התאונה קרתה בצומת T, כאשר לצד ג' היה תמרור עצור. הוא פגע ברכבי בזמן שכבר הייתי בתוך הצומת. אני נסעתי ישר בצומת וצד ג' פנה שמאלה, מכאן שהפגיעה ברכבי הייתה בצד שמאל (דלת שמאלית אחורית+כנף אחורית) ואצל צד ג' הפגיעה הייתה בפגוש הקדמי בצידו הימני. חברת הביטוח של צד ג' קבעה כי ישנה "רשלנות תורמת" מצדי של 20% והציעו הסכם פשרה של 15%. אני לא רואה סיבה לכך שאני אשם באופן כלשהו בתאונה, האירו את עיניי אם הנכם חושבים אחרת ואם לא, מה הצעדים הבאים שעליי לעשות?
שלום רב, בתמצית, לכל נהג יש חובת זהירות כללית בדרך שחלה גם כאשר הצד השני הוא מבצע העבירה. מדובר במשהו יחסית ערטילאי שנסוב כולו על נסיבות המקרה הספציפי. למשל את חולף צומת בירוק, צד שני "גנב את הרמזור חסם אותך פגעת לו בדלתות. יכול להיות מצב שתרד רשלנות תורמת שכן לא הבחנת בנהג שגנב רמזור אבל כבר היה בצומת והיית יכול או צריך חהבחין בו, זאת למרות שאתה חולף "בירוק מלא". כך שבסיס רעיוני לטענה יש. אם חל במקרה שלך, לא בטוח, השאלה אם היתה לך אפשרות בכלל להבחין בנהג המעורב. אם אתה סבור שלא ניתן להגיש תביעה על ההפרש שלא שולם ולקבל את הסכום המוצע כסכום "שאינו שנוי המחלוקת".
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, בעיקרון, ברגע שהולך הרגל החל בחציית הכביש, על הנהג לתת לו זכות קדימה עד לסיום החצייה. בברכה, שי שקד, עו"ד...
המשך תשובה