אני בעלים משני של רכב בבעלות בן משפחה נוסף אשר הוא נכה (עיוור). בעקבות כך - הוצא לנו תג נכה לרכב. בהמשך - סימנו מפרץ חניה מול בנין המגורים שלנו כחניית נכים עפ"י חוק, עם תמרור נכים ותמורה מספר רכב. בפועל, מפאת שעות עבודה, ומשפחה עם שלושה ילדים קטנים, ברוך השם, השימוש ברכב הוא שלי עם משפחתי, כאשר לעיתים אנחנו מפנים מושב בטיחות אחד של אחד הילדים, על מנת שאוכל להסיע את בן המשפחה הנכה ואת אשתו (בעלת תעודת נכה בעצמה), לכל מיני מקומות. כך שרשמית - הרכב הוא רכב נכה, בשימוש במרב הזמן שלא לטובת נכה. שאלתי היא - האם ישנה איזושהי בעיה חוקית עם סימון שטח מפרץ החניה בסימון כחול לנכה במצב כזה, או שלמרות השימוש המועט יחסית של הרכב לטובת נכים יוצר בעיה מבחינה חוקית? שאלתי נובעת מתוך דין ודברים לא נעימים בכלל בלשון המעטה של שכן שלטענתו זה לא ראוי שאשתמש בשטח אם איני נכה בעצמי. האם במידה והפניות שלו מגיעות לרמת טירדה ואי נעימות ישנה עילה לפניה לרשויות החוק מצידי בנושא על מנת "להפריד ולמשול"? תודה רבה.
שלום רב,
הפורום בא לתת מידע בנושא של דיני תעבורה. לא בטוח שלשם שאלתך מכוונת. אם יש לרכב תו נכה השימוש בחניית נכים אינו פסול. אם בפועל הרכב אינו משמש את הנכה זו כבר שאלה אחרת.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גדי שלום רב, שאלתך לא ברורה. שיקול דעת בנוגע למה? לקביעת האחריות או העונש? תבהיר כוונתך. בברכה, שי שקד, עו"ד...
המשך תשובה