רכב בבעלותי שהשארתי לאחותי כשהייתי בחו"ל. היא נסעה בו ופגעה קל ברכב. הוא תובע אותי בבית דין לתביעות קטנות בטענה שהיה פגע וברח.יש לי אישור משרד ההגירה שהייתי בחו"ל. האם אני אקבל את העונש ויאשימו אותי כשלא הייתי בארץ? איזה עונשים קיימים במקרה זה?
עקרונית, בדין האזרחי, בניגוד לדיני התעבורה שם ניתן להאשים אדם מתוקף חזקת בעלותו ברכב, אין מחייבים בעל רכב באחריות לנזק שעשה הנהג, אלא אם מתקיים קשר משפטי המייצר שליחות או חזקה אחרת, זה לא המקרה שלך.
השאלה שלי היא אם אחותך פגעה ברכב כפי שאמרת והבעלים תובע, למה היא לא משלמת וזהו? אם יש מחלוקת על גובה הנזק שתבקש לבדוק את רכב התובע בעצמה ע"י שמאי מטעמה שיגיד לה אם התיקון הנדרש מתאים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לירון שלום, בעיקרון תקופת ההתיישנות היא שנה מיום ביצוע העבירה ועד מועד הגשת כתב האישום. ישנם חריגים ולמשל : אם לאחר ביצוע העבירה הוזמן החשוד לחקירה, נשלחה אל הנהג "הודעה על ביצוע העבירה" או אם מדו...
המשך תשובה