יעל שלום , הורי מסרו לי את צוואתם וכי הם מעוניינים שאני יהיה היורש של המשק . העניין שיש אח נוסף בסיפור וכי הוא לא יודע על העניין והורי לא רוצים לספר כי לא רוצים ליצור נתק בינם לבין אחי המנושל . בנסוף אותו אח גר במשק ונראה כי הוא מבסס חייו במשק ולא מתכוון לעזוב. מה אוכל לעשות שכן הורי רוצים להעביר לי את הנחלה לאחר מותם וכי אני מעוניין להיות מובטח לזכויותי בנחלה טרם מותם חלילה , בכדי שלא הגרר לסכסוכך משפחתי והליכים משפטיים ארוכים.?? ההם צוואה מספקת ? בן ממשיך ? רכישת המשק? מה עדיף מבחינת המיסים החלים?
דוד שלום,
בפנייתך חסרים פרטים מהותיים ולפיכך אוכל להשיב באופן עקרוני בלבד לכל אחת מהאפשרויות שהצגת :
העברת זכויות:
היה והזכויות במשק יועברו לידייך במהלך חייהם של ההורים, הרי שלאחיך לא תוכל לקום כל טענה לזכות במשק מכוח ירושה, לאחר גיל 120 של ההורים ,עת הזכויות במשק לא יהיו עוד של ההורים ואדם אינו יכול להוריש מה שאין לו.
מינוי בן ממשיך ו/או צוואה:
מינוי בן ממשיך ניתן לבצע כשמדובר במשק עליו חל ההסכם המשולש (סוכנות יהודית, מנהל מקרקעי ישראל והאגודה) היה ועל המשק חל הסכם דו צדדי (אגודה ומנהל) הרי שכלל לא ניתן למנות בן ממשיך.
משמעות של מינוי של בן ממשיך הינו , קבלת הזכויות במשק לאחר גיל 120 של ההורים . המינוי מבוצע בחייהם של ההורים ועל ידיהם .
במקרה של הסכם משולש כאמור, דרך המלך הינה מינוי בן ממשיך ולא באמצעות צוואה.
היה וחל על המשק הסכם דו צדדי כאמור, הרי שניתן להעביר את הזכויות באמצעות צוואה ועל הצוואה להיערך בהתאם לכללים של המנהל אחרת לא ניתן יהיה לקיים אותה.
מיסוי:
אין מיסוי על מינוי של בן ממשיך או העברה הזכויות באמצעות צוואה
יש לשלם מיסים במקרה של העברת זכויות מההורים אליך בעודם בחיים.
יחד עם זאת, היה ומדובר בהעברה ללא תמורה ישולמו מיסים מופחתים.
אני מציעה לכם להגיע לייעוץ משפטי פרטני , תוך קבלת תמונת מצב מלאה ומתן מענה ספציפי לפנייתכם.
בברכה,
יעל פרי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הרי שלום, בשלב הראשוני ובמיוחד מאחר ומדבר בשכן, הצעתי היא לנסות ולפתור את המחלוקות בדרכי נועם. תוכל לפנות באמצעות עורך דין, בצירוף מפות היסטוריות המוכיחות לשכן כי השטח המדובר הוא שלך. אם השכן עדין ל...
המשך תשובה