הזכויות בנחלה רשומות על שמו של אבי בלבד ולא על שם אימי, אבי החל להעביר את הזכויות במשק על שמי בלי ידיעת אימי ולאחר מכן אימי הוכרזה כחסויה, האם האפוטרופוס שמונה לאימי בינתיים לאחר שהחל מהלך העברת זכויות יכול לעצור ולהכשיל את מהלך העברת הזכויות במשק על שמי? והאם לאחר סיום המהלך בשלמותו כחוק אפשר לבטלו על ידי האם או האפוטרופוס או שאר האחים?
דניאל שלום,
חסרים לי פרטים מהותיים בפנייתך ולכן אוכל להשיב לך באופן עקרוני בלבד.
כך לשם הדוגמא לא ברור האם אמך מתגוררת בנחלה.
ראשית יש לבחון האם הזכויות במשק שייכים לשני ההורים מבחינת ההלכה בנוגע לאיזון משאבים בין בני זוג.
היה והזכויות שייכות לשני ההורים והעברת הזכויות הושלמה, גם אם ללא ידיעת אמך, אני סבורה כי לא ניתן יהיה לבטל את העברת הזכויות.
היה והאפוטרופוס של האם יבקש לעצור את העברת הזכויות בעת ביצוע ההעברה וטרם השלמתה, עת הזכויות בנחלה שייכות גם לאם והועברו ללא ידיעתה, ייתכן וניתן יהיה לעצור את המהלך של העברת הזכויות.
בברכה,
יעל פרי, עו״ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דן שלום, לא ניתן לתת מענה במסגרת הפורום לגבי הסכם ספציפי שלא נבחן על ידי. ההסכמים הללו אינם זהים לכלל הקיבוצים וכל קיבוץ מציג את הנוסח שהוא מבקש שחבריו יחתמו. לפיכך ומאחר ואתה מבקש לקבל ייעוץ בנוגע...
המשך תשובה