שלום, מבחינת מיסוי - האם יש משמעות בין העברת נחלה לבן של בעל הנכס כמתנה בעודו בחיים לבין קבלת אותו הנחלה במסגרת ירושה? כלומר, האם באחד מהמקרים יש מיסוי עודף לעומת האלטרנטיבה האחרת? ירושה - במקרה הפרטי שלי , לי יש משק חקלאי ולאחותי אין, האם היא מקבלת עדיפות על פני כבת ממשיכה? חשוב לציין, שאני מעוניין לרשום את המשק של אבי כירושה על בני. האם עצם אחזקת משק על שמי מונעת בעדי לעשות כך?
אסף שלום,
העברת משק בחיים ללא תמורה לקרוב משפחה מדרגה ראשונה מחייבת במס מופחת (1/3) העברה בירושה אינה חייבת במס.
יחד עם זאת יש לבחון את החוזה הקיים במשק המדובר ואפשרות העברת המשק בירושה. ובמה דברים אמורים?
הבעלות של רוב המשקים בארץ הינה של מנהל מקרקעי ישראל ובעלי המשקים הינם ברי רשות. הדרך בה בעלי המשקים יכולים לנהוג במשק מוסדרת בהסכם (משולש או דו צדדי) אשר הצדדים לו מנהל מקרקעי ישראל ו/או הסוכנות היהודית ו/או האגודה.
הדרכים להעברת המשק בירושה קבועה בהסכם והיא שונה מההסכם הדו צדדי להסכם המשולש . על מנת להבטיח כי המשק יועבר כרצונך יש להבטיח כי הפעולה המבוצעת תואמת את הקבוע בהסכם על מנת שרצונך יתממש ועל מנת למנוע סכסוכים חס וחלילה בין היורשים לאחר גיל פטירת המוריש.
לגבי המקרה שהצגת- מאחר ורשום על שמך משק, הרי שלא ניתן לרשום על שמך משק נוסף שכן לא ניתן לרשום על שמו של אדם יותר מ- 2 משקים.
יחד עם זאת ניתן להגיע להסכם בין יורשים אשר ישיג את המטרה בה הנך מעוניין בהנחה כמובן שזהו רצונו של אביך.
בברכה,
יעל פרי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
איילת שלום אני יכולה להבין את התסכול כשהחניה הקרובה לביתך נתפסת על ידי באי העסק. יחד עם זאת- ככל והעסק מתנהל כדין קרי עם כל האישורים המתחייבים, הרי שאין באפשרותך למנוע שימוש בחניה הציבורית לבאי העסק...
המשך תשובה