אם אני מוגדר בן ממשיך על הנחלה ובכל זאת אבי מעוניין להעביר לי זכות עליה ללא תמורה בעודו בחיים, האם מעבר לשליש מס רכישה אדרש לשלם גם דמי היוון/הסכמה למינהל בעת העברת הזכות? והאם בכלל בהעברת זכות לבן ממשיך מכורח פטירת ההורים מחוייבת בתשלום דמי ההיוון/הסכמה למנהל? אודה להתייחסותך המקצועית לשתי שאלות אלו, תודה מראש, משה.
משה שלום,
המשמעות של מינוי בן ממשיך הינה כי הזכויות במשק יועברו לידיך לאחר גיל 120 של ההורים. יש לבצע את המינוי כדין ולאחר גיל 120 של ההורים, הזכויות במשק תירשמנה על שמך.לא תחול חובת תשלום דמי הסכמה למינהל מקרקעי ישראל, והתשלום פשוט יידחה למועד מכירת המשק בעתיד.
בעניין העברת הזכויות ללא תמורה להלן המיסים שיחולו על העסקה:
בהתאם לסעיף 62 לחוק מיסוי מקרקעין ומאחר ומדובר בהעברה ללא תמורה בין קרובים, נותני המתנה פטורים ממס שבח .
בהעברה ללא תמורה בין קרובים, נותני המתנה פטורים גם מתשלום דמי הסכמה .
מס רכישה ישולם על ידיך כמקבל המתנה אך מאחר ומדובר בהעברה ללא תמורה בין קרובים הרי שבהתאם לסעיף 20 לתקנות מיסוי מקרקעין, תחוייב ב- 1/3 מתשלום מס הרכישה החל על רוכש משק חקלאי.
יצוין כי תשלום מס הרכישה נגזר משווי המשק ויש לבצע הערכה של שווי המשק עת מדווחים לרשויות המס על העסקה.
עוד יצוין כי מס הרכישה ברכישה משק חקלאי מורכב מ- 2 רכיבים- מס רכישה עבר השטח החקלאי ומס רכישה עבור בית המגורים עבור כל אחד מרכיבים אלו מדרגות מס שונות.
בברכה,
יעל פרי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רינת שלום,. בפנייתך חסרים פרטים רבים המקשים עלי להשיב לפנייתך . לא ברור כוונתך " באמצע ההליך" ככל ונחתם הסכם מכר ייתכן והחזרה ממנו אינה אפשרית או אפשרית עם פיצוי לצד זה וכדאי לבחון את הכלכליות של הע...
המשך תשובה