שלום רב, אודה לתשובתכם. מה דינו של משק שיש מחלוקת בין בעל לאישה שנשואים 41, שנים וחיים בשיתוף? הוריי נשואים כ 41 שנים. לפני כ 3 שנים אחת האחיות פלשה לנכס שנמצא בתוך המשק בתוך המשק יש 3 דירות. אבי לטובת האחות שגרה במשק. אימי לא מעוניינת בה ומעוניינת שתצא משם עם בעלה והיא לא מעוניינת לעזוב. אציין שהוריי מסוכסכים כ 3 שנים בעקבות אותה אחות. אבי הלך ופתח תיק לישוב סכסוך לשלום בית ברבנות. אימי אינה מעוניינת ודורשת את החצי המגיע לה!! ובצדק! אימי אינה רשומה במנהל המקרקעין והמשק רשום רק על שם אבי. אימי כעת חוששת שיעביר או העביר כבר את המשק על שם הבת המועדפת עליו... ברבנות דרשה שיוסיף את שמה במנהל והוא מסרב בתוקף ואינו מעוניין להוסיף את שמה ולכן דורשת את החצי המגיע לה עפי' החוקים. הוא לא מעוניין ומסלק אותה שתעזוב ללא דרישות! מה דינו בבית הדין הרבני לדרישת אימי לרישומה במנהל?? והאם החוק יחייב אותו לתת לאימי את החצי המגיע לה?? תודה רבה רבה!!
ענבל שלום,
באופן עקרוני, ככל והוריך אכן ניהלו משק בית משותף במשך 41 שנים בהם התגוררו במשק וככל ואין הסכם ממון הקובע אחרת, הרי שבמקרה של פירוק שיתוף בין הורייך, אמך זכאית למחצית מהזכויות במשק.
על מנת למנוע מצב של העברת זכויות על ידי אביך, יש להגיש באופן בהול בקשה לצו מניעה אשר יירשם על הזכויות במשק ואשר ימנע מאביך לבצע העברת זכויות עד אשר יסתיים בירור ההליך.
ככל ואמך אינה מיוצגת- המלצתי היא כי תפנה לייעוץ משפטי באופן דחוף לניהול ההליך.
בברכה,
יעל פרי, עו"ד
מנהלת פורום אגודות שיתופיות, מושבים,קיבוצים ובן ממשיך
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תומר שלום, בעל זכויות במשק יכול להיות אדם אחד ובן זוגו לא יכולים שני אחים להיות בעלי הזכויות במשותף. יחד עם זאת ישנם מספר פתרונות אפשריים לחלק את העיזבון ליותר מילד אחד. ככל ותחפוץ תוכל לצור קשר עם...
המשך תשובה