שלום לך השאלה שלי היא בעלי ואני רוצים לבנות בשטח המשק של ההורים שלו שרשום על שמם, במידה ונשקיע את כל כספנו על הבניה יום יבוא ויגידו לנו ללכת או גירושים חלילה איך אני דואגת לעצמי?
סילביה שלום,
על מנת להגן על ההשקעות שלכם בבואכם לבנות את ביתכם ולהשקיע את מיטב כספכם על אדמה שאינה שלכם עליכם לערוך חוזה בינכים לבין בעלי הזכויות (ההורים) שמגדיר בדיוק מה החובות ומה הזכויות ומה קורה במקרה בו ההורים יבקשו לפנות את המשק ו/או למכור את המשק.
שאלתך לגבי מקרה של חלילה גירושין מוצדקת אך בתי המשפט עמוסים גם בתביעות פינוי כשבני הזוג אינם מבקשים להתגרש אלא ההורים מבקשים שהזוג יפנה את הנחלה מסיבות אחרות .
הסכם שכזה בו גם את תהייה חתומה עליו למול בעלי הזכויות יגדיר מפורשות את הזכויות שלך במשק .
בכל הנוגע למערכת היחסים הכלכלית בינך לבין בעלך , כיצד תפעלו בנוגע לזכויויתיך במשק במקרה של חלילה פרידה- הפתרון הוא הסכם ממון.
הן בהסכם הממון והן בהסכם מול ההורים, יש לקבוע מנגנונים בנוגע לאופן הפיצוי, מועדי הפיצוי, מה קורה במקרה של מחלוקת וכו' הוראות אשר במידה וחלילה תידרשו ליישמן יכולים שיימנעו הליכים משפטיים יקרים וארוכים.
בברכה,
יעל פרי, עו"ד
מנהלת פורום אגודות שיתופיות, מושבים, קיבוצים ובן ממשיך
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שקד שלום לא ניתן להקים מבנה למגורים ללא קבלת היתר בנייה. ככל ולא מומשו כל זכויות הבנייה במשק תוכלי לבנות יחידה מתוך זכויות הבנייה הקיימות. אם ישנו צורך לכך, ניתן לרכוש זכויות בנייה נוספות . תשלום ה...
המשך תשובה