שלום, התחתנתי עם בן זוגי לאחר שהוריו חתמו לו על "בן ממשיך". בנינו יחד בית, בהרחבה. כיום, אנחנו פרודים מזה 20 שנים. אני גרה בבית בו בנינו והוא גר בבית הוריו. רציתי לדעת מה הזכויות שלי, במידה ונתגרש. המשכנתא, במשך השנים ירדה מחשבון הבנק האישי שלי. האם יש לי זכויות כלשהן שהוא אמור לתת לי כאישה פרודה? לטענתו, כלום לא מגיע לי ממנו. אם אני מחליטה ליצור קשר זוגי חדש, האם קיימת אפשרות להגיע להסכם איתו, כפרודים, לגבי קיום קשר זוגי חדש מבלי שהדבר יפגע בזכויות שלי ויחשב לבגידה בעיניי הרבנות?
ענת דפנה שלום,
ככלל וככל ואין הסכם ממון הקובע אחרת, בעת פרידה של בני זוג נשואים, יפורק השיתוף באופן שכל אחד מבני הזוג זכאי למחצית מהנכסים שבני הזוג צברו במהלך חייהם המשותפים ו/או נכסים אשר בני הזוג הביאו עימם לקשר הנישואין אך הביעו כוונה לשתף את בן הזוג האחר בנכס זה.
העובדות המתוארות בשאלתך אינן ברורות דיו ולפיכך אין באפשרותי להשיב לך באופן ספציפי אלא באופן כללי בלבד כפי שהשבתי לעיל.
יובהר כי באופן עקרוני ככל ובעלך מונה כבן ממשיך והשקעתם בנחלה בהתבסס על אותה התחייבות של הוריו כי הוא יהייה הבן הממשיך אזיי הנך זכאית לפיצוי בעת גירושין.
מבחינת הרבנות - כל עוד לא ניתן גט גירושין הרי שאת נשואה לבעלך על כל המשתמע מכך.
מבחינת פירוק השיתוף- יכול שיקבע כי מועד פירוק השיתוף בנכסים הינו מועד הקרע קרי מועד הפרידה ולא מועד גט הגירושין.
בברכה,
יעל פרי , עו"ד
מנהלת פורום אגודות שיתופיות, מושבים, קיבוצים ובן ממשיך
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תומר שלום, הליך שיוך הדירות ואיזה מגרש ישויך לאיזה חבר נקבע בתקנון השיוך הספציפי לקיבוץ כאשר בדרך כלל המפתח הוא לפי ותק ומצב משפחתי. בשלב הראשוני יבוצע שיוך פנימי ובשלב הסופי שיוך מלא באופן של חתימה ...
המשך תשובה