אימי ז"ל היתה חברת קיבוץ גבעת חיים מאוחד משנת 1940-2011, אז ניפטרה והורישה את דירתה עם חלקת אדמה לשלושת בנותיה. הקיבוץ אינו רוצה לבצע שיוך דירות, אבל מעונין לקנות מאיתנו את הנכס בסכום לא ריאלי של כ- 470.000. ש"ח. מדובר בשטח במרכז הארץ. אני ואחותי הביולוגית (2) לא מוכנות לדון בנושא עד שיהיה שיוך דירות ע"פי חוק ,טרם שיוך, הנכס לא שייך לנו אם לא שויך. האחות השלישית (1)שאומצה ע"י אמי, לוחצת למכור ומאימת עלי שאם אסרב לחתום על המכירה עד 2.4.2018 תיתבע אותי. כפי שפורסם בידיעות לקיבוץ והובהר ע"י בעלי מקצוע- עו"ד, משמעות להשתייך לניפטר ומורישו ליורשיו, כלומר- שיוך חוקי ע"פי החוק וכחוק. זכאי רשאי וצודק סרוב האחיות הביולוגיות, שלא לקבל דרישה לעקיפת החוק. שאלותי: 1. האם הקיבוץ יכול לחיבנו למכור לו? 2.איך להתיחס לאיום התביעה של האחות השלישית(1) הרי אינני רוצה למכור, כי הנכס לא שויך ולכן אייננו משויך לנו עדיין. אין אזרח בישראל רשאי למכור נכס עד שהנכס לא משויך ליורשיו כחוק. הצוואה קובעת וחוק הקיבוץ קובע אף הוא שפעולות עפ"י הצוואה רק יבוצעו רק בהסכמה של כל היורשים הכתובים בצוואה, כמו כן, הצוואה איננה משרתת את כל השייך לאמא שאותו מורישה לנו הכולל את כל נכסיה וחסכונותיה זכאית כל יורשת בשליש. בלשון ההכללה, אם 90% מכסף יצא מהחשבון הוא מהווה בס"כל הירושה הרבה מאד פחות מהחסכונות של אימנו הביולגיות , כל חסכונותיה טופלו ע"י בעלי במשך 30 שנה. כשהוא ניפטר אמי ביקשה שאני אהיה שותפה בלעדית בחשבוננו שניפתח יחד (אימי ואני)ושם היה כל חסכונותיה הכספיים של אמא, ואחותי (2)היתה עדה לפתיחת החשבון ונתנה את אמונה והסכמתה המלאים לניהולו. בדרכים ניסתרות הוצאו מעל 90% מחיסכון זה בגבי בלי ידיעתי או אישורי. עתה, אותה היתנהלות קשורה לאיומים נגדינו. אני רוצה שלום, תוך שמירת החוק ומרגישה מאוימת ע"י האחות (1) איך אוכל להתגונן בפני האחות מס' 1?
רחל שחורי שלום,
פנייתך הספציפית מחייבת בחינה של הצוואה והוראות תקנון הקיבוץ בכדי להשיב על שאלתך ולפיכך לא ניתן לקבל מענה לשאלתך באמצעות הפורום.
לאחר קבלת מלוא המידע הרלוונטי ובהתאם הבנת המצב המשפטי , ניתן יהא לנהל משא ומתן עם האחות בכדי לנסות ולסיים את המחלוקות בהסכמה .
אציין כי אכן טרם השלמת הליך השיוך לא ניתן למכור את הנכס. יחד עם זאת, הדבר תלוי בין היתר בשלב הליך השיוך. במקרים מסוימים ובטרם חתימה על הסכם חכירה מול רשות מקרקעי ישראל שהמשמעות שלו הינו השלמת הליך השיוך , ניתן לפרק את השיתוף בין היורשים (על ידי רכישת אחד היורשים את חלקו של האחר).
חג- שמח
יעל פרי, עו"ד
מנהלת פורום אגודות שיתופיות, מושבים , קיבוצים ובן ממשיך
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ערן שלום הפורום נועד למתן מענה לשאלות כלליות ולא למקרים ספציפים בכדי להשיב על מקרה ספציפי יש לבחון את המקרה תוך קבלת תמונת מצב מלאה ובחינת המסמכים הרלוונטים. התשובות לשאלותיך נמצאות בתקנון הקיבוץ ב...
המשך תשובה