שלום, ברצוננו לקבל ייעוץ משפטי במקרה של אגודה שיתופית הפועלת תחת מועצה אזורית. במקרה שלנו, הגיעה אוכלוסיה חדשה ליישוב הקהילתי, רכשה בתים והשתלטה על כל תהליך קבלת ההחלטות ביישוב. המזכירות, הוועד כד'. אין שקיפות תקציבית והאוכלוסיה הנ"ל נותרה ללא מענה של חינוך פורמלי, ללא מענה של חינוך בלתי פורמלי, ללא מענה לחוגים, אירועי תרבות וכד'. בנוסף, האוכלוסיה החדשה דופקת על דלתות הבתים ומבקשת לקנות את הנכסים של האוכלוסיה הזו והלכה למעשה להוציא אותנו מן היישוב. אנחנו מבקשים בכל לשון של בקשה ייעוץ משפטי בכל הנוגע לזכויות שלנו באגודה השיתופית וכיצד מחזירים את הגלגל אחורה. תודה רבה.
שלום רב,
לא עולה מפנייתך האם ה"אוכלוסייה החדשה" התקבלה כחברים באגודה כדין? האם נבחרו לוועד האגודה כדין? שאם לא כך הרי לא ברור הכיצד הם "השתלטו" על כל הליך קבלת ההחלטות באגודה?
ככל ומתקבלות החלטות שאינן כדין ו/או ככל ומקבלים חברים לאגודה בניגוד לתקנון האגודה השיתופית הרי שניתן לפנות לביטול חברותם של אותם אנשים.
פנייה של אותם חברים , באופן אישי לאנשי היישוב בהצעה לרכוש את ביתם, אין בו משום מעשה המנוגד לדין וזו זכותם לעשות כן, כשם שזכותכם לסרב להצעה.
בברכה,
יעל פרי, עו"ד
מנהלת פורום אגודות שיתופיות, מושבים , קיבוצים ובן ממשיך
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דקלה שלום כתנאי להתגורר בדירה בקיבוץ יש להתקבל כחבר קיבוץ עצם קבלת הדירה בירושה אינה מהווה קבלה אוטומטית לחברות בקיבוץ על היורש לעבור תהליך של קבלה לקיבוץ ובסיומו וככל והתקבל יוכל להתגורר בדירת היר...
המשך תשובה