שלום רב, אני רוצה להעביר את הזכויות לבת שלי ולבעלה כבן ממשיך. האם אני אמור לרשום גם את הבעל ואם כן, איפה? תודה
רובי שלום,
החוזה המשולש החל על המשק הינו החוזה המגדיר את הזכויות של בעלי הנחלה כברי רשות . זהו חוזה בין האגודה השיתופית לרשות מקרקעי ישראל ולסוכנות היהודית.
על פי הסכם זה ניתן למנות בן ממשיך למשק (היה וחל על המשק המדובר הסכם דו צדדי לא ניתן למנות בן ממשיך)
לא חובה למנות את בעלה של בתך כבן ממשיך הדבר תלוי ברצון שלך . האם אתה רוצה למנות אותו כבן ממשיך או לא?
אם לא תוכל למנות רק את בתך כבת ממשיכה ובמקרה כזה המלצתי היא לערוך הסכם ממון בין בתך לבעלה הקובע את זכויותיו בנכס.
להלן פירוט הליך מינוי הבן הממשיך:
1. על בר הרשות (ההורים) והבן הממשיך לפנות לאגודה השיתופית ולבקש למנות את הבן כבן ממשיך. יש לקבל את אישור האגודה בכתב.
2. על ההורים והבן הממשיך לאחר קבלת אישור האגודה, לפנות לסוכנות היהודית בבקשת המינוי עליהם להצטייד בתעודת זהות של הבן הממשיך ופרוטוקול האגודה לפיו הבן הממשיך התקבל באגודה ככזה. (פרוטוקול חתום בחותמת אגודה מקורית + שתי חתימות מקוריות של מורשי חתימה באגודה) + אישור מזכירות האגודה לנאמר בפרוטוקול.
3. על הבן הממשיך וההורים לחתום על הצהרה והתחייבות המתיישבים לבן ממשיך, הצהרת הבן הממשיך ומינוי בן ממשיך, שאלון למועמדים (מסמכים מטעם הסוכנות היהודית)
4. הצהרה והתחייבות המתיישבים (מסמך הנחתם על ידי ההורים, הבן הממשיך, האגודה השיתופית, רשות מקרקעי ישראל והסוכנות היהודית) . עם חתימת רשות מקרקעי ישראל על מסמך זה המינוי הושלם.
בברכה,
יעל פרי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יואב שלום, ככל וההורים העבירו על שמך את הדירה הרי שאתה רשום כבעל הדירה וככזה עליך להצהיר כי בידך דירה נוספת, (גם אם ישנן הגבלות על אפשרויות המכירה של הדירה כל עוד ההורים בחיים) אם לא תצהיר כי בידך די...
המשך תשובה