אשה נשאה לגבר בן קיבוץ שיתופי. האישה אינה חברה ובשלב זה אינה מעוניינת להתקבל לחברות. מתגוררים בבית בקיבוץ. הקיבוץ החל בתהליך שיוך, אולם רחוק מלהשלימו. כעת הבעל, מתוך מחשבה ודאגה לרווחתה העתידית של בת הזוג לאחר לכתו, מעוניין להבטיח את מגוריה בבית בו הם מתגוררים היום עד יומה האחרון. הקיבוץ מבקש מהאישה לחתום היום על הסכם הרשאה למגורים, השולל זכויות קנייניות או אחרות בעתיד, ברמה שתסכל את המשך מגוריה בבית לאחר פטירתו חס וחלילה של בעלה. האם אוכל להבטיח את זכויותיי העתידיות ברמת המגורים?, כיצד עלי לפעול היום? תודה רבה.
נעמה שלום,
באופן עקרוני, הקיבוץ מעוניין לשמור על הקשר בין החברות באגודה לזכות בבית המגורים וזאת על מנת לשמור על הצביון של הקיבוץ כקיבוץ (להבדיל משכונה קהילתית). הקיבוצים חוששים מאיבוד הקשר בין הזכויות בנכס לחברות באגודה.
על מנת למצוא פתרון למצבכם יש להידבר עם הקיבוץ ולנסות להגיע להבנות שיבואו לידי ביטוי בסופו של דבר בהסכם אשר יגדיר את מערכת היחסים עם הקיבוץ.
בברכה,
יעל פרי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אמיר שלום כל עוד לא נערכה צוואה שקובעת שאתה זה שתירש את המשק בבוא היום או לחלופין ככל ולא מונית כבן ממשיך (במושבים שניתן לעשות כן) הרי שאין שום בטוחה שאתה היחיד שתירש את המשק ובמילים אחרות ללא עריכת...
המשך תשובה