שלום רב, אבקש לברר האם בת הזוג של הבן הממשיך אמורה להירשם כבעלת זכויות בנחלה במנהל וגם באגודה? מהן ההוצאות הכרוכות בהעברת הזכויות בנחלה לבן ממשיך? תודה
מיכה שלום,
בת הזוג של הבן הממשיך תירשם כבת ממשיכה יחד עם הבן הממשיך ככל ובעלי הזכויות ביקשו למנות אותה כבת ממשיכה יחד עם הבן הממשיך.
ככל שלא נרשמה כבת ממשיכה יחד עם הבן הממשיך הרי שלאחר פטירת ההורים, לכשהזכויות תירשמנה על שם הבן הממשיך יוכל הבן הממשיך להחליט כי הוא רושם את הזכויות על שמו בלבד או רושם את בת זוגתו יחד עימו כבת ממשיכה
גם אם הבן הממשיך לא רשם את בת הזוג כבעלת זכויות במשותף עימו לאחר פטירת ההורים הרי שהדבר אינו מונע מבת הזוג לטעון לזכויות במשק.
כך לדוגמא גם אם בת הזוג אינה רשומה יחד עם בעל הזכויות במשק ובמקרה של גירושין הרי שככל ובת הזוג תוכיח כוונת שיתוף במשק הרי שבית המשפט יכול לקבוע כי היא זכאית למחצית הזכויות בנחלה.
בפטירה, גם אם הזכויות אינן רשומות על שם בת הזוג יועברו מלוא הזכויות לבת הזוג שנותרה בחיים וזאת בהתאם להסכם המשבצת .
מינוי בן ממשיך בנחלה אינו כרוך בעלויות.
המשמעות של מינוי בן ממשיך הינה כי הזכויות במשק יועברו לידי הבן הממשיך לאחר גיל 120 של ההורים.
העברת הזכויות בחיים לבן המיועד קרי העברה ללא ללא תמורה חייבת במיסים כדלקמן: בהתאם לסעיף 62 לחוק מיסוי מקרקעין ומאחר ומדובר בהעברה ללא תמורה בין קרובים, נותני המתנה פטורים ממס שבח .
בהעברה ללא תמורה בין קרובים, נותני המתנה פטורים גם מתשלום דמי הסכמה . מס רכישה ישולם על ידי מקבל המתנה אך מאחר ומדובר בהעברה ללא תמורה בין קרובים הרי שבהתאם לסעיף 20 לתקנות מיסוי מקרקעין, יחוייב מקבל המתנה ב- 1/3 מתשלום מס הרכישה החל על רוכש משק חקלאי.
יצוין כי תשלום מס הרכישה נגזר משווי המשק ויש לבצע הערכה של שווי המשק עת מדווחים לרשויות המס על העסקה.
מס הרכישה ברכישה משק חקלאי מורכב מ- 2 רכיבים- מס רכישה עבר השטח החקלאי ומס רכישה עבור בית המגורים עבור כל אחד מרכיבים אלו מדרגות מס שונות.
ככל ותחפוץ הנך מוזמן לצור קשר עם משרדי לצורך הצגת התמונה המלאה וקבלת ייעוץ פרטני.
בברכה,
יעל פרי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבנר פינקל שלום רב ככל ולא מקוים פסק דין שאינו כספי ניתן להגיש תביעה לפי פקודת ביזיון בית משפט מטרת ההליך הוא לגרום לקיומו של פסק הדין. מדובר בהליך צופה פני עתיד ותכלית הקנס או המאסר למי שביזה את צ...
המשך תשובה