יעל שלום, אודה על חוות דעתך בעניינים הבאים: א. האם בנחלה במושב אותה ירשתי (כבן יחיד) ועליה בניתי בית נוסף עם אשתי, האם במקרה של גירושין חלוקת הרכוש נעשית על הנחלה כולה או רק על הבית שנבנה במשותף? ב. אשתי, שאיננה חברת המושב, רשמה את שמו של אחד מילדינו כזוכה במגרש בהרחבה, וזאת, שלא על דעתי. האם ניתן לשנות את רישום הזוכה (ההרחבה עדיין לא יצאה לפועל) גם אם כבר שולמו דמי ההרשמה להרחבה בשמו?
חי שלום,
במקרה של חס וחלילה גירושין ועל מנת להכריע בסוגיה האם יש לחלק את הנחלה כולה בינך לבין אשתך יבחן בית המשפט האם היתה כוונת שיתוף בנחלה.
בית המשפט לומד מהשתלשלות העניינים והנסיבות על כוונה לשיתוף ובהתאם על אף שהנחלה לא הושגה כתוצאה ממאמץ משותף אלא הועברה אליך בירושה ורק הקירות של הבית אותו בניתם ובו אתם מתגוררים הושג במאמץ משותף, ייתכן והנחלה תיחשב כנכס משותף וזאת עקב כוונת בני הזוג לראות אותה כמשותפים. על אשתך יהייה להוכיח כוונת שיתוף.
פתרון אפשרי למצב הינו עריכת הסכם ממון בינך לבין אשתך על הזכויות בנחלה.
לגבי המגרש בהרחבה, באופן עקרוני הזכות לקבוע מי יהייה זכאי למגרש בהרחבה ניתנת לבעל הנחלה - הלו הוא אתה ולפיכך על פניו נראה כי ניתן יהא לשנות את השם שנמסר לאגודה עת הוא לא נמסר על ידיך כבעל הנחלה. (במיוחד אם הדבר נעשה שלא בידיעתך ו/או הסכמתך)
בברכה,
יעל פרי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבנר פינקל שלום רב ככל ולא מקוים פסק דין שאינו כספי ניתן להגיש תביעה לפי פקודת ביזיון בית משפט מטרת ההליך הוא לגרום לקיומו של פסק הדין. מדובר בהליך צופה פני עתיד ותכלית הקנס או המאסר למי שביזה את צ...
המשך תשובה