שלום רב לעורך הדין הנכבד, אני מתגורר במושב בדרום הארץ מזה 38 שנים. התאלמנתי מאשתי לאחרונה, והנני בודק אפשרות של מעבר לבית אבות. רציתי לברר כיצד אני אמור למנות את בני הבכור לבן ממשיך על מנת שיוכל לקבל את כל הזכויות הניתנות על פי חוק. האם אני צריך למלא טפסים כלשהם או שישנה אפשרות שבאופן אוטומטי יקבל הבן זכויות אלו. רב תודות.
שלום שלום,
לצורך מינוי בנך כבן ממשיך, עליך ועל בנך לפנות לאגודה החקלאית, ולבקש את מינוי הבן כ-'בן ממשיך', וקבלת אישור האגודה למינוי בכתב.
לאחר מכן, עליך לפנות לסוכנות היהודית בבקשה למנות את הבן כ-'בן ממשיך', ולהמציא לסוכנות היהודית את המסמכים הבאים:
- צילום תעודת זהות של הבן הממשיך.
- פרוטוקול האגודה המאשר את קבלת הבן הממשיך.
- מכתב ממזכירות האגודה המאשר את מינוי הבן הממשיך.
עליכם לחתום על הצהרה והתחייבות המתיישבים לבן ממשיך, הצהרת הבן הממשיך ומינוי בן ממשיך, התחייבות להעביר את ההסבר על משמעות המינוי לבעלי הזכויות, מאומת על ידי עורך דין ולמלא שאלון למועמדים והצהרה והתחייבות המתיישבים (על הצהרה זו חותמים כל הגורמים הרלוונטיים יוער כי המנהל חותם על מסמך זה, רק לאחר חתימות כל יתר הצדדים, ועם חתימת המנהל, מינויו של ה-'בן הממשיך' נכנס לתוקף על כל הזכויות והחובות.
בברכה,
יעל פרי , עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תומר שלום, הליך שיוך הדירות ואיזה מגרש ישויך לאיזה חבר נקבע בתקנון השיוך הספציפי לקיבוץ כאשר בדרך כלל המפתח הוא לפי ותק ומצב משפחתי. בשלב הראשוני יבוצע שיוך פנימי ובשלב הסופי שיוך מלא באופן של חתימה ...
המשך תשובה