שלום, -סבי קבע אותי ליורשו (יורש המשק) בצוואתו טרם נפטר כאשר אימי אימי דולגה בשל הסתבכותה בחובות מתוך רצון לשמור על המשק (שלא יעוקל וכו'). -לפני שנה אחי עבר להתגורר במשק עם אשתו בבית שנבנה בצורה לא חוקית. בשל צורך בהסדר המצב עם הרשויות (אחרי הלשנת שכנים) - מתוכנן כנראה חיבור של בית אחי לבית אימי תוך ניצול יתרת זכויות הבניה הקיימות במשק וראיית שני הבתים כבית אחד גדול. - מאחר ואני מתכנן להתגורר בקרוב בבית סבי (שקיים במקביל לבית אימי) ולשפצו במסגרת גודלו הנוכחי רציתי לדעת האם תהינה השפעות נוספות למגורי אחי במשק על זכויותי במשק מלבד מצוי זכויות הבנייה. (צו הירושה בהליכי מימוש ורישום בכל הרשויות הרלוונטיות ללא התנגדויות וכו') - האם יוכל לטעון בעתיד לבעלות על כל הבית בעתיד (של אימי תבדל"א ושלו המחוברים)? - האם לאחר שנים תוכל להיווצר לזכותו זיקת הנאה בבית? מה המשמעות של מצב זה על קצה המזלג? מדובר על משק במושב באיזור הצפון. סה"כ שלושה בתים כרגע - סבי, אימי, אחי (לא חוקי).
יאיר הכהן שלום,
בעלים של נחלה יכולים שיהיו אדם אחד ובן/בת זוגתו. שני אחים לא יכולים להיות בעלים של נחלה וגם לא הורה ובן ולפיכך, אחיך לא יכול לקבל בעלות בבית במשותף עמך. (לטעון לכך הוא תמיד יכול אך בית המשפט לא יוכל להעניק לו זכות שכזו)
. יתרה מזו וכפי שעולה משאלתך סביך המנוח הוריש את מלוא הזכויות במשק לך ולא לאחר ולפיכך כל מי שמתגורר בנחלה , מתגורר בכפוף להרשאה שלך להתגורר בנחלה שכן אתה הבעלים של המשק.
לתשומת ליבך כי במקרה של בניה לא חוקית בנחלה (הבית בו אחיך מתגורר) אתה יכול להיות חשוף לתביעות בגין בניה ושימוש חורג עת כאמור אתה הבעלים של הנחלה .
גם ניצול יתרת זכויות הבניה לא תתאפשר ללא אישורך עת שוב- אתה הבעלים של הנחלה ורק אתה יכולה לאשר בניה בנחלה.
למען הסדר הטוב ולמען הסר ספק, ניתן לערוך הסכם בינך לבין אחיך המסדיר את ההרשאה שניתנת לו להתגורר בנחלה.
יוער כי מבחינת כללי המנהל בנית בית מגורים הן עבורך ובן עבור אחיך בנחלה, אינה חוקית.
בברכה,
יעל פרי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נועם שלום שאלת עבירת הזכויות בבית שתרכוש הן בחיים והן לאחר גיל 120 כפופה לחוזה שתחתום מול הקיבוץ. בשאלתך ציינת כי הבית יהיה רשום על שמך והקרקע לא. לא ניתן לבצע רישום בפנקס רישום המקרקעין של הבית ו...
המשך תשובה