שלום, ברצוני לדעת האם אכיפת החוק במושב שלי מתנהלת ע"פ החוק: 1. האם יש חובה בתעודת נשיאת נשק (השמירות אינן נעשות עם נשק)? 2. מאחר ואין חובה להיות רשום במפקד האוכלוסין כדי להשתתף בשמירה, האם חובת השמירה קיימת גם עבור הפועלים התאילנדים המתגוררים כאן? 3. האם החובה חלה גם על נשים? 4. האם יש חובה של הרשות לספק לכל שומר תעודת "שומר"? רציתי גם לדעת מה בתחומי אחריותו של השומר: 1. מענה לקשר או טלפון נייד? 2. פטרול? 3. איוש נקודה מסויימת (לדוגמא השער)? 4. הגעה עם רכב? בנוסף רציתי לדעת מהן הסנקציות הראשונות עבור מי שמסרב להשתתף בשמירות. אודה לכם אם תתייחסו לכל הסעיפים. מחכה ומודה לתשובתכם. ערן. כל הכבוד על האתר. אתם עוזרים מאוד לאדם הקטן.
ערן שלום,
מושבים אשר אימצו את הוראות חוק השמירה נתנו לכך ביטוי בתקנון האגודה אשר קובע את הזכויות והחובות של החברים, בעיקרון מודבר בכך שהחלוקה בנטל השמירה, הינה בין בעלי הזכויות בנחלה.
החוק עצמו מאפשר הטלת חובת שמירה רק על גברים בגילאי 18 עד 60 שנה, הכשרים לכך בריאותית, וקובע, בין היתר, מסגרת מירבית של היקף שעות שמירה לכל חייב.
המועצה האזורית ומשטרת-ישראל, הינן כתובות לפניות לבדיקה ולנקיטת אמצעים, בכל נושאי השמירה בכל יישוב קהילתי.
בברכה,
יעל פרי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אסתר שלום, אני מבינה שהקיבוץ דחה את בקשתכם להתקבל לחברות ונימק זאת באופן לקוני. תוכלי לפנות לקיבוץ ולבקש פירוט רב יותר. אין חובה על הקיבוץ לפרט באופן נרחב בתשובה ותשובה עם סיבת הדחייה (גם אם היא לקו...
המשך תשובה