האם בתי המשפט מתחשבים בטענותיהם של נפגעי עבירה בנוגע לשחרור מוקדם של אסיר. אני מרצה מאסר בפועל ומבקש שחרור מוקדם. אני מפחד שהמתלונן, אשר רוחש לי טינה מוגזמת בהרבה ממה שהוא אמור לחוש, עלול למנוע את שחרורי המוקדם. האם וועדת השחרורים שומעת את נפגע העבירה והאם היא בכלל מיידעת אותו בנוגע לשחרור מוקדם?
שלום לך,
נתחיל מכך, כפי שהנך יודע, אחת מזכויות נפגעי העבירה היא להביע עמדה בפני ועדת שחרורים לעניין אפשרות עתידית שכזו.
הבעת הדעה היא בכתב למרות וכבר יצא לי אישית לייצג משפחה של נפגעי עבירה באופן פיסי בעת ועדת השחרורים. לרוב אין הדבר מתרחש.
יידוע לגבי תאריך התכנסות וועדת השחרורים יכול להגיע לנפגע העבירה במספר דרכים - באמצעות מערכת מנ"ע, באמצעות קצינת נפגעי עבירה בשב"ס או באם נפגע העבירה עצמו מתקשר ומברר - זכותו לקבל מידע לגבי נתון זה.
ולגבי המשך שאלתך -לא ניתן לדעת מה הוא משקל הבעת הדעה של נפגע עבירה על וועדת שחרורים ועל תוצאותיה. תלוי במספר גורמים - אופי העבירה, מהות הפגיעה וחומרתה והשלכותיה עד להיום וכו'. ועדיין, בסופו של יום, הוועדה היא זו שמחליטה בלבד האם לאשר שחרור מוקדם או באם לאו.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רמי שלום רב, עליך לקבל ייעוץ והכוונה פרטנית לאחר שמיעת כל הנסיבות הקשורות לעניין. באפשרותך ליצור קשר ישיר עימי ולהוסיף בפרטים. בברכה, שי שקד, עו"ד ...
המשך תשובה