אני נפגעת עבירה בתיק אלימות במשפחה. נאמר לי שאני יכולה להגיע תצהיר נפגע עבירה בנוגע לנזק שנגרם לי כתוצאה מהמקרה. אני רוצה לטעון לנזק נפשי אבל חוששת כי זה יוצג מול הנאשם ואז זה ישמש אותו כנגדי בהליכים לאחר מכן בנוגע למשמורת והסדרי ראיה. מה לעשות? האם ניתן להגיש "תצהיר חסוי" לעיני התביעה בלבד (רק לצורך גיבוש הטענות לעונש ולא לשם הצגה בפני בית המשפט)?
שלום לך,
תצהיר נפגע הוא לעיניי הפרקליטות/התביעות ובהמ"ש בלבד.
אין התצהיר הוא חלק מחומר חקירה או כל חומר אחר שעל הנאשם ו/או מי מטעמו חובה לראות על פי חוק או דין כלשהוא.
את בהחלט יכולה ללא חשש להגיש תצהיר לתביעות ולבהמ"ש/לשופט אשר דן בתיק ולהדגיש את העובדה כי תצהיר זה הוא לעיניי התביעות ובהמ"ש בלבד.
מדגישה את חשיבות הגשת התצהיר וזאת לשם פסיקת פיצויים עונשים הולמים וראויים עבורך במסגרת גזר הדין ועל כן חשוב כי התצהיר יכיל את כל הפרטים, הנקודות החשובות אשר יתארו בצורה הטובה ביותר את החיים שלך לפני הפגיעה ולאחר הפגיעה, כולל קבלות על טיפולים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, 1. נסיעה לחו"ל ללא קבלת אישור הממונה על עבודות השירות, עלולה להוביל להפקעת העבודות וריצוי יתרת העונש בבית הסוהר. 2. רצוי לבדוק אם במסגרת התיק הפלילי לא הוטל צו עיכוב יציאה מן הארץ. בברכ...
המשך תשובה