האם לנפגע עבירה יש זכויות משפטיות לאחר הרשעה ובמהלך ריצוי העונש. לדוגמא, לדרוש מידע בנוגע ליציאת האסיר לחופשות ולהגביל את האסיר להגיע למקומות מסוימים בזמן חופשה? תודה רבה, אילנית.
ראשית, בוודאי.
לנפגע עבירת אלימות ומין יש מספר זכויות לאחר כניסת המורשע לכלא.
בשב"ס ישנו אחראי על נפגעי עבירה אשר תפקידו, בין השאר, ליידע, כאשר המדובר בעבירות אלימות או מין, לעניין של חופשות, לעניין של וועדות שחרורים ולעניין בקשה של אסיר להקצבת עונש ו/או חנינה מהנשיא.
כלומר, לנפגע עבירת אלימות ומין קיימת הזכות לדעת מועדים וכמו כן קיימת הזכות הביע עמדה לעניין ועדת שחרורים ו/או הקצבת עונש/חנינה.
ועל כן, במידה ואכן מדובר בעבירת אלימות או מין, ממליצה דבר ראשון ליצור קשר מול האחראי על נפגעי עבירה בשב"ס, למסור פרטים ליצירת קשר ולעקוב במשך הזמן ע"מ ולא לפספס את המועדים - חוק נפגעי עבירה קובע כי במידה ונפגע עבירה לא הביע את עמדתו - אין באי הבעת העמדה, גם אם לא יידעו אותו, עילה לפסילת ההחלטה בדבר שחרור מוקדם או קציבת עונש/חנינה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טל שלום רב, ככל ותצליחי לאתר ראיות חדשות לאחר סגירת התיק, באפשרותך להעביר ראיות אלה לתחנת המשטרה - להם קיימת הסמכות לפתוח את תיק החקירה שנסגר ולחדש את החקירה כנגד החשוד. בברכה, שי שקד, עו"ד...
המשך תשובה