לעו"ד שלום, בני נפגע בתאונת דרכים לפני שנתיים והיום, הפרקליטות הגיע עם הנהג הפוגע לעסקת טיעון. האם אני או בני יכולים להתנגד לעסקה?
אכן, בסיוע של עורך דין טוב, תוכלו ללחוץ על הפרקליטות שלא לסגור עסקה עם הפוגע. עם טרם נחתם הסדר טיעון אז כדאי לפעול מהר. אמנם, אין הם חייבים לקבל את עמדתכם אך עם מספיק לחץ זה יכול להשפיע. צריך להגיע עד לדרגים הגבוהים ולא לוותר. ישנה חשיבות רבה לנימוקים להסדר. ככל שההסדר נובע מקושי בראיות אז הנטייה תהיה שלא להתחשב בעמדתכם. במדיה ומדובר בשיקולי חסכון בזמן שיפוטי אז יש לכם יותר יכולת להשפיע. כל מקרה לגופו.
שופט אינו מחויב לכל הסדר ואת יכולה לדרוש לטעון בשלב הטיעונים לעונש (אמנם לפי הפרוצדורה מישהו צריך להזמין אותך אך הפרקטיקה מוכיחה כי קורבן שצועק להישמע אין שופט שיסרב) ואולי בכך להשפיע על החלטת השופט לקבל את ההסדר. את מוזמנת ליצור עמי קשר.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלכס שלום רב, עפ"י חוק זכויות נפגעי עבירה, נתונה לנפגע העבירה הזכות להביע עמדה לבקשת חנינה או הקלה בעונש שהגיש התוקף הנדון לנשיא המדינה. "נפגע עבירה" מוגדר בחוק בזו הלשון: "מי שנפגע במישרין מע...
המשך תשובה