אשתי נפצעה קשה בעקבות קרב יריות בין עבריינים. העבריינים הורשעו ונגזרו עליהם עונשי מאסר. לאחרונה התברר לי שאחד מהם הגיש בקשה לחנינה. האם אני יכול להביע את התנגדותי לחנינה ואיך אוכל לעשות זאת?
נפגע עבירה רשאי לקבל מידע אודות בקשת חנינה המוגשת על ידי מי שפגע בו וכן להגיש את עמדתו באשר לבקשה. סע' 20 לחוק זכויות נפגעי עבירה וסע' 16 לתקנות זכויות נפגעי עבירה מסדירים את הנושא. את הבקשה לקבל את המידע יש להגיש בכתב למחלקת החנינות, משרד המשפטים, רח' צלאח א-דין 29, ירושלים 91490, או באמצעות פקס' 02-6466813; בפניה יפורטו שמו המלא של הנידון, מספר הזהות שלו ומספר ההליך שהתנהל בבית המשפט - ככל שהם ידועים לו, וכן כתובת מדויקת של נפגע העבירה למשלוח דואר ומספר טלפון, לצורך מסירת המידע.
גם ההתנגדות היא בכתב (ניתן להגיש לפי טופס 4 לתקנות) והיא מוגשת גם למחלקת חנינות במשרד המשפטים.
רצוי מאד שזה יבוצע באמצעות עורך דין אשר יודע בדיוק "על איזה כפתורים ללחוץ" בכדי שהתנגדותך תצליח. לא זאת ועוד, ישנה ביורוקרטיה מעייפת בדרך להצלחה שמאד קשה להתמודד עמה לבד. אשמח לסייע לך בתהליך, אתה מוזמן ליצור עמי קשר.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אילן שלום רב, הביקורת כנגד המשטרה אכן מוצדקת. עם זאת כל שבאפשרותך לעשות בכדי לנסות לשנות את רוע הגזרה הוא להגיש ערר מנומק ומפורט כנגד ההחלטה לסגור את התיק. מומלץ להעתיק את חומר החקירה בטרם הכנת הער...
המשך תשובה