במהלך ויכוח בחוף הים, תקף אדם את אחי וגרם לו לפציעה בפנים. האם אפשר לתבוע את העדים שהיו במקום ולא עזרו לו? האם מדובר בעבירה פלילית מצדם?
חוק לא תעמוד על דם רעך, התשנ"ח–1998 קובע:
(א) חובה על אדם להושיט עזרה לאדם הנמצא לנגד עיניו, עקב אירוע פתאומי, בסכנה חמורה ומיידית לחייו, לשלמות גופו או לבריאותו, כאשר לאל-ידו להושיט את העזרה, מבלי להסתכן או לסכן את זולתו.
(ב) המודיע לרשויות או המזעיק אדם אחר היכול להושיט את העזרה הנדרשת, יראוהו כמי שהושיט עזרה לעניין חוק זה; בסעיף זה, "רשויות" - משטרת ישראל, מגן דוד אדום ושירות הכבאות.
עד כאן יש תקווה אך דע לך כי העונש שיוטל על מי שיפר חוק זה הינו קנס בלבד. כמו כן, שים לב לסייג שאינו שם עצמו בסכנה. בנוסף, די בלהתקשר למשטרה.
חוק זה בקושי מיושם וגם כל מקרה נבחן לגופו - האם העדים הבינו מה קורה, האם יכלו למנוע או לעזור, כמה זמן זה התרחש וכדומה.
לסיכום, על אף שתאורטית ניתן לעשות משהו, לרוב, אם בכלל, המשטרה לא תעשה, אלה במקרים בעלי הד ציבורי או חריגים במיוחד כמו המקרה של יסמין פיינגולד אשר התהפכה בירקון ואנשים לא קפצו פנימה לעזור לה מלבד אדם אחד.
המלצתי, אל תתקוף את העדים, אתה צריך אותם להמשך, תן להם למסור עדות כנגד המבצע מבלי לפחד שתחפש את ראשם. לאדם הפשוט לא קל להתערב, לצערנו אנשים למודי ניסיון מר ממקרים בהם מישהו ניסה להפריד קטטה ולכן מפחדים, זה טבע אנושי. לא קל לכל אחד להיות גיבור. בהצלחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ליזי שלום, עלי לקבל פרטים נוספים כגון סוג העבירה ופרטים על ההליכים המשפטיים בכדי להשיב לשאלתך. ייתכן ויש צורך לפנות אל ביהמ"ש בבקשה לאסור את פרטייך שאז מחובת האתר לחסות את שמך. ייתכן ויש מקום לפנות ...
המשך תשובה