שלום רב, אבי נפל קורבן להונאה גדולה מעובדים בחברה שלו. אחרי כשלושה חודשים מחלת הסרטן הכריעה אותו והוא נפטר לפני סיום המשפט. כעת שני הנוכלים קיבלו עונש מאסר בפועל ופיצוי של עשרת אלפים שקלים כל אחד. הם הונו את אבי במאות אלפי שקלים והחברה נאלצה להיסגר לאחר מותו. האם אני יכולה בתור בתו היחידה לתבוע אותם על הנזקים שגרמו לו? האם זכויותיו כנפגע עבירה מועברות אליי או לאמי לפי חוק?
שלום לך,
שאלה דומה נשאלה בפורום וזו התשובה אשר נתתי:
במקרה ונפגע העבירה הישיר מהארוע נפטר, משפחתו נכנסת לנעליו ומייצגת אותו כמשפחת נפגע העבירה ועל כן כל הזכויות המגיעות לנפגע - אותן זכויות ממש מגיעות גם למשפחתו הקרובה.
במקרה הספציפי אשר תארת - נפסקו פיצויים עונשיים לנאשמים ועל כן, האפשרות אשר פתוחה לכם, משפחת נפגע העבירה, היא להגיש תביעה נזיקית נגד הפוגעים.
מי שיכול להגיש את התביעה הוא מנהל עיזבון הנפטר - אם זו האם או הילדים - תלוי מי הוא היורש החוקי ומנהל העיזבון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלירן שלום רב, בית המשפט רשאי לפי שיקול דעתו להטיל על נאשם גם רכיב עונשי מסוג פיצויים וזאת בנוסף לכל עונש אחר. סכום הפיצויים תלוי בחומרת העבירה והיקף הנזק והסבל שנגרמו לנפגע\ת העבירה. בברכה, שי ...
המשך תשובה