שלום, לפני כמה שנים, אחותי נרצחה במהלך שוד. שני השודדים אמורים לשבת 25 שנה כל אחד. עכשיו, מסתבר שאחד מהם הולך להשתחרר אחרי שניכו לו שליש ממאסרו. אני ומשפחתי מתנגדים מאוד למהלך, האם אנחנו יכולים לערער על ההחלטה? האם יש משקל לדעתנו בעניין? ולמי פונים?
שלום לך,
צר לי לשמוע על האירוע אשר פקד את משפחתכם.
לגבי שחרור מוקדם - לפי חוק זכויות נפגעי עבירה, יש זכות ברורה להביע עמדה בפני ועדת השחרורים לעניין שחרור מוקדם בעניין עבירה מהסוג בו משפחתכם נפגעה.
כמו כן, בעבר , במסגרת ייצוג שלי משפחת נפגעי עבירה, כאשר היה מדובר במקרה דומה (עבירת רצח), ביקשתי ואף קיבלתי אישור להופיע בדיון של הוועדה ולהשמיע את התנגדות המשפחה.
ברצוני לציין כי בעיקרון נפגעי עבירה אינם יכולים להופיע פיסית בוועדה ולהביע עמדה לגבי השחרור המוקדם והבעת עמדה זו מתבצעת באמצעות מכתב המועבר דרך הפרקליטות המטפלת בתיק. אך יש חריגים גם לכלל זה.
לצורך קביעת פגישה לנושא זה,
אנא פנה אליי בייעוץ אישי
עו"ד שירי זיידמן
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ארז שלום, חוק זכויות נפגעי העבירה מגדיר מי הוא "נפגע עבירה" כך: "מי שנפגע במישרין מעבירה, וכן בן משפחה של מי שהעבירה גרמה למותו". משכך ובהתאם להגדרה זו, צד ג` מסייע אינו נחשב נפגע עבירה ולא זכאי בפ...
המשך תשובה