בעלי נעצר לפני כ8 חודשים עד תום ההליכים על אלימות כלפי , לאחר 5 חודשים הועבר לדירת שלב לגברים אלימים נמצא שם חודשיים, בהליך הפלילי בוצעה הקראת כתב אישום בוצעה ועדיין לא היה מענה, ונקבע דיון של גישור פלילי לאמצע ספטמבר (אצל אותו שופט בתיק), התובע המשטרתי המליץ שאבוא לדיון, הכנתי התייחסות לעסקת טיעון והיא נמצאת בתיק התביעה, האם מתייחסים אליה ואני אמורה לדבר או להיחקר בדיון. והאם אני אמורה להכניס לתיק התביעה את התייחסות שלי כנפגעת עבירה על כל הסבל ואיך מגישים תביעה אזרחית על כל מה שיה?
שלום לך,
העלת מספר נושאים חשובים ביותר אשר יש צורך בהתייחסות מעמיקה לכל
אחד מהן וקשה לעשות זאת כאן, אך אנסה:
הראשון - לעניין גישור הפלילי: ראשית, מוזר לי כי השופט אשר דן בתיק הוא השופט אשר מנהל את הגישור, אולי מכיוון שהתיק בבהמ"ש השלום זה כך. בכל מקרה, יש לשים את הדעת בעניין הזה ולשאול את התובע. בנוסף, אני מציעה כי תגיעי לדיון אך יש להבין כי הליך גישור הוא הליך לקראת הסדר טיעון. לא תהיה לך אפשרות לדבר, בוודאי לא תיחקרי וטוב מאוד כי עמדתך נמצאת בתיק. רק לוודא כי התובע אכן מעביר את העמדה לשופט טרם ההגעה להסדר, במידה וכך יהיה.
בנוסף, בהחלט יש מקום, במידה ויגיעו להסדר וגם אל לאו, להגיש תצהיר נפגע מפורט - בתצהיר נפגעת עבירה את מסבירה מה היו ההשלכות, התוצאות של מעשי האלימות כלפיך, אם יש חוו"ד רפואיות מכל סוג שהוא הקשורות לתוצאות המעשה, זה המקום להגיש. הזכות לתצהיר זה מוקנת בחוק ואסור לוותר עליה בשום אופן.
לגבי תביעה אזרחית - את יכולה להגיש בכל שלב. ההתיישנות היא עד 7 שנים מקרות אירוע האלימות.
יש לך מספר זכויות ברורות נוספות ומציעה להיפגש ולהתייעץ עם עו"ד המבין בתחום נפגעי עבירה.
עו"ד שירי זיידמן
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
כפיר שלום רב, ככל שידוע לי, נפגעי עבירה אינם זוכים לסיוע כלכלי מטעם המדינה בשל היותם נפגעי עבירה פלילית, אלא גם עליהם חלים ההסדרים "הרגילים" כגון קצבת שארים מטעם הביטוח הלאומי וכד`. זאת בניגוד לאדם...
המשך תשובה