שלום לעו"ד, בעקבות הלנת שכר של המעסיק שלי במשך 3 חודשים, הוגבל החשבון שלי, והוצא נגדי צו עיקול. הסתבכתי קשות עם הוצאה לפועל, והושפלתי מול משפחתי וחבריי כשבאו לעקל לי דברים מהבית באמצע מסיבת יום הולדת של הבת שלי. הבוס שלי מאוד התנצל, ואמר שהוא לא יכול לשלם לי כרגע והוא במצב קשה. אני גם נכנסתי למצב קשה בגללו. אני יכול לתבוע אותו על עוגמת נפש בנוסף לתביעה על הלנת שכר? האם הוא צריך לפצות אותי בגין כל התסבוכת?
ירון שלום,
כדרכם של עיכובים בתשלום שכר עבודה - נגרם לעובד קשיי נזילות כספים בהתנהלות משק הבית ואף הדבר גורם ליצירת חובות. למעשה כתוצאה מהלנת השכר נגרמו לך נזקים עקיפים כגון פתיחת תיק הוצל"פ כנגדך וביצוע עיקולים שונים.
במסגרת תביעתך בבית הדין לעבודה תוכל לבקש שיצרפו את רכיב עוגמת הנפש כתשלום נוסף ובו תפרט את הנזקים הישירים והעקיפים שאירעו לך- כמובן שהדבר תלוי בעמדת בית הדין לעבודה ובחוקי העבודה והפסיקה בעניין זה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו״ד קליה ליפקין
053-7101875
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נראה כי במקרה שלך, מדובר בעיקול עקב חוב כלפי גרושתך, במקרים מסוימים החוק מאפשר עיקול על כספי פנסיה ופיצויים בקופה. עם זאת, קיימות הגבלות על הסכום שניתן לעקל מחשבונך, ולעיתים ניתן לפעול לצמצום העיקול,...
המשך תשובה