1.אני חושש שהנתבעים יסתירו רכוש על שמות אחרים ולא נוכל לבצע עיקול ולא את ביצוע פסק הדין 2. האם אפשרי לבצע בקשה לעיקול בטרם פתיחת הוצל"פ ? איזה טעמים צריך להראות לרשם אם יש לי חשש בעניין ? 3. מרגע פתיחה הוצל"פ כל כמה זמן צריך לבצע פעולות על מנת שלא יבוער התיק ?
בקשה לעיקולים בטרם מסירת אזהרה אפשרית לאחר מתן פסק הדין ורצוי היה כי כבר במסגרת התביעה בבית המשפט הייתה מוגשת בקשה לעיקולים זמניים שיבטיחו את גביית פסק הדין בהוצל"פ.
על מנת שתאושר הבקשה יש להצביע באמצעות הוכחות ובליווי תצהיר תומך- על ניסיון להברחת נכסים , חשש לסיקול ביצוע פסק הדין, כמו כן יש לבחון זאת במסגרת מאזן הנוחות והאינידקציה שהחייב מסובך כלכלית וכדי למנוע הברחת נכסים ותוך הכרה בצורך של הזוכה בבטחון מינימלי לפירעון החוב. על מנת שהתיק לא יסגר תיק מחוסר מעש יש לבצע בו לפחות פעולה לגביית החוב במשך שנתיים ראה תקנה 126 לתקנות ההוצאה לפועל.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו״ד קליה ליפקין
053-7101875
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חובות לבנקים וחברות אשראי אינם נחשבים לעבירות פליליות, ולכן לא נשקפת סכנת הסגרה. אם ייפתח נגדך תיק בהוצאה לפועל, תיתכן הגבלה על יציאה מהארץ או עיכובים נוספים. כשתחזור לישראל, תצטרך להתמודד עם ההשלכות ...
המשך תשובה