שלום, אנו מעוניינים לצאת מקבוצת הרכישה אליה נרשמנו לפני 14 חד'. מהפורום השתמע כי במקרה של ביטול רישום זכות בקבוצת רכישה המוסכם על מנהלי הקבוצה. הדבר לא יחשב כמכירה לענין מס רכישה [שומה ראשונה 0 כיון שנרכשה כדירה יחידה]. עוה"ד שמלווה את הקבוצה טוען כי כל שינוי בחברי העמותה מהווה עיסקה במקרקעין, ואין כל אפשרות של יציאה ללא מיסוי למפרע של הזכות. לדבריו: כל עוד לא נבנתה דירה, בעת העזיבה העיסקה תחשב כמכירת קרקע, ותחויב למפרע במס של 6%. האם נכון?
שלום אביטל,
קודם כל התשובה היא שנכון, אבל לא מדויק.
ראשית, קחי בחשבון שהתשובה שאני נותן בפורום היא על בסיס שאלה ספציפית, ותמיד יכול להיות שעוה"ד של הקבוצה, שמצוי בכל פרטי העסקה, מכיר את הדקויות וההבדלים, ולכן, על בסיס נתונים ספציפיים, יכול להיות שהתשובה תשתנה.
ועכשיו להסבר, מדוע לא מדויק.
דבר ראשון, ניתן לקבל החזר, כאשר מדובר בביטול (אמיתי) של עסקה, ובכפוף לבחינת רשויות המס, וזאת באמצעות בקשה לתיקון שומה.
בקשה לתיקון שומה, ניתן להגיש אפילו 3 או 4 שנים לאחר השומה.
ברור, שבמקרה של החזר מס, רשויות מיסוי מקרקעין, לא ימהרו ליתן החזר.
ולכן, ע"מ שאכן יתקבל ההחזר ע"י רשויות המס, עליכם לבטל את העסקה מול קבוצת הרכישה (שזו בדיוק הפעולה שאתם מבצעים), במצב כזה אין סיבה לשלם מס, גם לא של 6%, על רכישה שלא ביצעתם.
כמובן, הכל כפוף לשיקול דעתה של רשות המסים.
זוהי הקונסטלציה הנכונה. יכול בהחלט להיות על בסיס הקונסטלציה הזו, עוה"ד של הקבוצה, שמן הסתם בקיא בכל הנתונים הספציפיים של העסקה עדיין חושב שאין סיכוי להחזר מס. אני חושב שכדאי לנסות כי אין מה להפסיד (שוב, אני מדגיש, כאשר מדובר על כך שביטלתם קודם את העסקה, ולא ביצעתם מכירה מחדש).
בברכה,
עו"ד שי הררי,
שי הררי משרד עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר