שלום, יש לי שאלות לגבי עסקאות קומבינציה. הן בעקרון מסחריות אבל אשמח לקבל סדרי גודל כלליים מנסיונך: 1. רציתי לדעת מה אחוז הקומבינציה המקובל לעסקאות קומבינציה באיזור ר"ג ודרום מזרח ת"א? (אחוז ברוטו ואחוז נטו). אשמח להתייחסות נפרדת לגבי האחוזים המקובלים גם לגבי עסקאות קומבינציה רגילות וגם לגבי עסקאות קומבינציה שהן תמ"א / פינוי בינוי שבהן יש פטור מלא ממס שבח והיטל השבחה והיזם נושא בעלויות נוספות שלא קיימות בעסקאות קומבינציה על קרקע ריקה (כגון דמי שכירות ותשלום לעו"ד הדיירים) - השאלה איך זה מתבטא באחוז הקומבינציה ועד כמה אחוז הקומבינציה שונה, אם בכלל. 2. האם בעסקאות קומבינציה רגילה (על קרקע שאינן מסוג תמ"א / פינוי בינוי) יש נוהג מקובל לעניין אופן חלוקת המיסים בין הצדדים או שהכל עניין למו"מ? 3. האם בעסקת קומבינציה רגילה המיסים (היטל השבחה ומס שבח) משולמים לפי המועד המוקדם של המימוש או מכירת הזכויות ליזם, וממועד זה צוברים ריבית והצמדה? תודה!
שלום אבי,
חתכים מקובלים יכולים לנוע החל מ-32 עד 35% ועד ל- 42 45%.
יצא לי גם להיתקל במספרים לא מקובלים, כמו 28% (שזהו המספר הנמוך ביותר שאני נתקלתי בו וגם 49 ו-51% (שאלה המספרים הגבוהים ביותר שנתקלתי בהם).
לגבי כן תמ"א לא תמ"א, מיסוי וכיו"ב, זו כבר שאלה שהיא מורכבת למענה וצריכה גם הסברים בצידה איך, מה ולמה, וקשה לענות עליה על גבי הפורום.
מובן מאליו שאתה מוזמן לפנות אלי אם תרצה.
בברכה,
עו"ד שי הררי,
שי הררי משרד עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר