אהלן, ערכתי עסקת קומבינציה עם בעל קרקע לפיה אני בונה על הקרקע שלו בניין ומקבל מחצית מהדירות. בהסכם נקבע כי רק כשאשלים את כל חובותיי ע"פ החוזה יירשמו הדירות שלי על שמי. מאז שסיימתי את הבניין עברו למעלה מ10 שנים ועד עכשיו בעל הקרקע לא רוצה לרשום את הדירות על שמי בטענה שאני מפר הסכם וחייב לו כל מיני תשלומים שהוא שילם עבורי בעבור רשיונות וכו (עוד לפני שהתחילה הבניה). לטענתי החזרתי לו את הכספים ועובדה היא שהוא לא עצר את הבנייה ולא תבע אותי מעולם. כעת טוען בעל הקרקע כי החיובים הם שלובים ולכן אין התיישנות וכי עד שלא אמלא את כל חובותיי לא יעביר את הדירות על שמי. ברצוני לשאול האם זה שלא תבע אותי מעולם על הפרת הסכם לדבריו מקנה לי זכות לטעון להתיישנות על אף החיובים השלובים? אשמח לקבל כל מידע על אף שברור לי שחובה להתייעץ עם עו"ד.
שלום קבלן,
על פניו נראה כי אכן ישנה התיישנות, אך הדבר צריך להיבדק ע"פ פרמטרים רבים שנקבעו בלשון החוזה ואופן ניסוחו וכן ע"פ מועד התשלומים.
מעבר לנושא ההתיישנות (אם יסתבר כי אכן ישנה לאחר בדיקה בפועל של המסמכים הרלוונטיים), יש את נושא המהות, וגם כאן נראה (על פי הנתונים שמסרת), כי לא ניתן לעכב את העברת הקרקע על שמך וזאת לאחר שבעל הקרקע קיבל את הדירות המיוחסות לחלק שלו.
קח בחשבון כי על פניו נראה שישנה גם הפרה מציד בעל הקרקע וזאת משום שכל עוד החוזה לא בוטל, הרי שגם הצד השני מחויב אליו, קרי, להעביר את הרישום על שמך (מה עם ייפוי הכוח שנחתמו ? היכן הם?).
טענה לחיובים שלובים הנה טענה יצירתית יחסית, ולא רק שיש להוכיח אותה, אלא שיש להוכיח כי מדובר בחיובים מותנים (ולפי הנתונים שמסרת נראה כי אין מדובר בחיובים מותנים).
מובן מאליו שעליך לקבל ייעוץ משפטי מקצועי ומיומן ויש לבחון את כל המערכת ההסכמית ביניכם, תוך דרישה מיידית מצידך לרישום הדירות/הקרקע על שמך.
בברכה,
עו"ד שי הררי
ניתן ליצור קשר למספר בראש העמוד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר