שלום, אני חייל בצה״ל כבר שנתיים וחודשיים, במהלך שירותי המפקד שלי פקד עלינו לנקות מחסן אשר קרוב ל20 שנה היה סגור. העבודה נמשכה חודש וקצת, במהלכה שהיינו במחסן בערך 3 שעות ביום. בתוך המחסן הקירות היו שבורים, רק בסוף העבודה לאחר חודש גילינו שאלו קירות אזבסט אשר מסוכנים לבריאות ולפי החוק אסור כלל לשהות במקומות כאלו. כרגע עדיין הוא פוקד על החיילים להיכנס למחסן. רציתי לדעת האם אפשר לתבוע, להוציא צו, ופיצויים על הסיכון הרפואי שנגרם לנו, מפני שרק אחרי מספר שנים יכולה להתפרץ מחלה מסיבי האזבסט שנשמנו. תודה על העזרה.
רועי שלום
קודם כל עליך לפעול כדי להביא לכך שהעבודה במחסן תופסק. אם המפקד אינו מבין את הסיכון פנה לרופא היחידה או לגורם פיקודי בכיר יותר. ערוך את פניותיך בכתב ושמור אצלך העתקים.
תביעה לפי חוק הנכים ניתן להגיש רק אם נגרמה נכות. החוק אינו מאפשר פיצוי על סיכון תאורטי. הקושי הוא שמחלות עקב חשיפה לאזבסט פורצות בד"כ שנים רבות אחרי החשיפה. אני מאחלת לכך בריאות שלמה עד 120, אבל כדי להערך למקרה שחלילה תתעורר בעיה, עליך לדאוג כבר עכשיו שהעובדה שעבדת בחשיפה לאזבסט תתועד. דאג לדווח על כך במרפאה ובקש העתק מהרישום. ערוך לעצמך תרשומת מדוייקת מתי עבדת, כמה זמן ועם מי (כולל פרטים מלאים של מי שיוכלו לשמש עדים אם יהיה צורך). אם הדבר אפשרי צלם את המקום ואת לוחות האזבסט.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד תמר סיון
053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רונית שלום אם יש בעיה נפשית ניתן וצריך לקבל הכרה ממשהב"ט גם עליה. מבחינים בין פגיעה נפשית שהיא תוצאה של ארוע הפציעה לבין תגובה נפשית לנכות בברך. אם מדובר בפגיעה נפשית כתוצאה מהארוע עצמו יש להגיש תבי...
המשך תשובה